Αυτή την εβδομάδα στους κινηματογράφους (13/04/17)

Gray's FAST & FURIOUS 8: THE FATE OF THE FURIOUS (2017)

Μαχητές των Δρόμων 8, Στα Δάση της Σιβηρίας, Ο Δρόμος της Διαφυγής, Το Ταξίδι του Αυτοκράτορα 2

 

ΜΑΧΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΡΟΜΩΝ 8 / FAST & FURIOUS 8: THE FATE OF THE FURIOUS

Action – ΗΠΑ, 2017
Διανομή: UIP

Gray's FAST & FURIOUS 8: THE FATE OF THE FURIOUS (2017)

Μια μυστήρια γυναίκα δελεάζει τον Dom στον κόσμο της τρομοκρατίας με κίνδυνο να προδώσει όσους εκείνος αγαπά. Όγδοη προσθήκη στο υπερεπιτυχημένο franchise των Μαχητών των Δρόμων, που αντί να… χάνει λάδια, τροφοδοτεί συνεχώς την pop culture με περισσότερους αστέρες στην οικογένειά του. Τον υπεργαμάτο James Wan του 7ου Fast & Furious, που για πολλούς ήταν και το καλύτερο, αντικαθιστά ο Gary Gray (Straight Outta Compton, The Italian Job) που απαντά στην πρόκληση με… υποβρύχια, τανκ, και ό,τι κινείται, στην ίσως πιο πομπώδη περιπέτειά τους μέχρι τώρα (αποφύγετε το αποκαλυπτικό trailer). Από τους “παλιούς”, επιστρέφουν οι Vin Diesel (Riddick), Dwayne ‘The Rock’ Johnson (Pain & Gain), Michelle Rodriguez (Resident Evil), Kurt Russell (Απόδραση από τη Νέα Υόρκη), Jason Statham (Crank, The Transporter), Tyrese Gibson (Transformers), Ludacris (Crash) κ.α. ενώ την τιμητική τους θα έχουν η Charlize Theron (Prometheus, Monster) που ως bitch είναι πάντα εντυπωσιακή, ο γιος του Clint, Scott Eastwood (The Longest Ride, Suicide Squad) και η Helen Mirren (The Queen, Gosford Park). Για το σενάριο, όπως και για τα Fast & Furious 3 έως 7, αλλά και το 47 Ronin, επιλαμβάνεται ο Chris Morgan, με το The Fate of the Furious να κάνει την παγκόσμια πρεμιέρα του αυτή την εβδομάδα, και άλλα δύο sequels να προγραμματίζονται ήδη για τον Απρίλιο του 2019 και 2021 αντίστοιχα.

 

ΣΤΑ ΔΑΣΗ ΤΗΣ ΣΙΒΗΡΙΑΣ / IN THE FORESTS OF SIBERIA (DANS LES FORÊTS DE SIBÉRIE)

Drama – Γαλλία, 2016
Διανομή: Danaos

Nebbou's IN THE FORESTS OF SIBERIA (2016)

Σε όλους μας έχει περάσει η επιθυμία να αφήσουμε τη βουή του πολιτισμού, τις ανάγκες που μας καλλιεργεί η υλιστική ζωή, πράγματα τα οποία ουσιαστικά δε χρειαζόμαστε, να φύγουμε μακριά σε μια καλύβα στη μέση του πουθενά με τα απολύτως απαραίτητα και να ανακαλύψουμε το χρόνο να κυλάει και πάλι αργά, και την εσωτερική γαλήνη στα πιο μικρά πράγματα. Σαν το γαλλικό Into The Wild, αυτό έκανε και ο Teddy όταν χώθηκε στον παγετό της Σιβηρίας, με τους κινδύνους που βέβαια πάνε πακέτο με τη φύση σε ένα απομονωμένο περιβάλλον. Βασισμένο στην αυτοβιογραφία του 2011 του Γάλλου φυσιοδίφη συγγραφέα Sylvain Tesson, που πάντα γράφει εμπειρικά, με μεταφρασμένο τίτλο The Consolations of the Forest (Οι Παρηγοριές του Δάσους), το κινηματογραφικό Στα Δάση της Σιβηρίας μεταφέρει ο Safy Nebbou (Dumas) με σεναριακή βοήθεια από τον David Oelhoffen (Far From Men) και με μοναχικό πρωταγωνιστή τον Raphael Personnaz (The New Girlfriend, The French Minister). Υποψηφιότητα καλύτερης μουσικής από τον Ibrahim Maalouf στα εθνικά βραβεία Cesar της Γαλλίας.

 

Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΥΓΗΣ / A BAG OF MARBLES (UN SAC DE BILLES)

Drama – Γαλλία / Καναδάς, 2017
Διανομή: Odeon

Duguay's A BAG OF MARBLES (2017)

Δύο μικρά αδέλφια μιας οικογένειας Γαλλοεβραίων και η περιπέτειά τους όπως διαφεύγουν από τα χέρια των Γερμανών και την κατεχόμενη Γαλλία στον Β’ Παγκόσμιο για να επανενωθούν με την οικογένειά τους. Αυτοβιογραφικό best-seller του Joseph Joffo του 1973 που έγινε ταινία το 1975 από τον Jacques Doillon και διασκευάζεται και πάλι από τον υποτιμημένο Καναδό Christian Duguay του ξεχασμένου cyberpunk Screamers, αλλά και των The Assignment και Boot Camp. Τους γονείς των δύο αδελφιών, Joseph και Maurice, υποδύονται ο Patrick Bruel (Αποστολή στον Αμαζόνιο, What’s In A Name) και η Elsa Zylberstein (Απλά…Σ’Αγαπώ), με συμμετοχή και του Christian Clavier (Αστερίξ & Οβελίξ).
Σημ. Ο Δρόμος της Διαφυγής θα βγει στους κινηματογράφους την Κυριακή του Πάσχα.

 

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ 2: ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ / MARCH OF THE PENGUINS 2: THE CALL (L’ EMPEREUR)

Documentary – Γαλλία, 2017
Διανομή: Feelgood

Jacquet's MARCH OF THE PENGUINS 2 (2017)

Πόσες φορές έχουμε συνέχεια σε ντοκιμαντέρ; Ε λοιπόν Το Ταξίδι του Αυτοκράτορα που είχε αποσπάσει Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ το 2005 για τη ζωή και αναπαραγωγή των αυτοκρατορικών πιγκουίνων της Ανταρκτικής αποκτά και “παιδί”, με τον μικρό πιγκουίνο που γεννήθηκε τότε να μας ταξιδεύει σήμερα στον ωκεανό και στη δική του πάλη επιβίωσης. Σε σκηνοθεσία και πάλι του Luc Jacquet και σε αφήγηση, για την ελληνική έκδοση από το Διονύση Σαββόπουλο, και στην αυθεντική από τον Lambert Wilson (Of Gods and Men, The Odyssey). Για τους λάτρεις του είδους, να σημειωθεί ότι από τη National Geographic που παρουσίασε την πρώτη ταινία, κυκλοφόρησε το 2007 και το ντοκιμαντέρ Ιστορίες από την Αρκτική, με πρωταγωνιστές θαλάσσιους ίππους και πολικές αρκούδες.
Σημ. Το Ταξίδι του Αυτοκράτορα 2 θα βγει στους κινηματογράφους την Κυριακή του Πάσχα.

 

as published @ parapolitikaargolida.gr
Advertisements

Share A Thought

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s