Πάνω από 40 ώρες gameplay το YS VIII

YS VIII: LACRIMOSA OF DANA (2016)

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Falcom, Toshihiro Kondo, το 8ο μέρος της σειράς Ys, με τον υπότιτλο Lacrimosa of Dana, ξεπερνάει τη gameplay διάρκεια των 40 ωρών, ενώ με τα side quests και το έξτρα υλικό, μπορεί να φθάσει μέχρι τις 60 ώρες. Ο action-RPG τίτλος βγαίνει στις 21 Ιουλίου στο PS Vita για την Ιαπωνία, ενώ έχει ανακοινωθεί και η PS4 έκδοσή του, για την οποία θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το 2017.

Developer: Falcom

Genre: RPG

Theme: Action, Fantasy

Universe: Ys

Platform: PS4, PSV

Release: 21/07/2016 (PSV)
2017 (PS4)

 

Η σειρά Ys – ένα από τα μεγάλα RPG franchises της Ανατολής που η Δύση δεν έπαιξε ποτέ – είναι η ναυαρχίδα της Falcom και τον επόμενο χρόνο θα γιορτάσει τα 30 χρόνια της. Εδώ άρχισε να γίνεται περισσότερο γνωστή από το 2005 και την PS2 έκδοση του The Ark of Napishtim (το 6ο μέρος της σειράς), καθότι μέχρι τότε ελάχιστα ports είχαν γίνει localized. Τα τελευταία χρόνια δε, η σειρά έχει πάρει τα πάνω της με τις επανεκδόσεις και τα remakes των τριών πρώτων παιχνιδιών, που μαζί με το The Ark of Napishtim και το Origin (prequel) βρίσκονται πια στις Steam και GoG βιβλιοθήκες!

Η “Θρηνωδία της Ντέινα” ακολουθεί, όπως πάντα, τον τυχοδιώκτη πρωταγωνιστή μας Adol Christin σε ένα θαλάσσιο ταξίδι από την Xandria στην ήπειρο της Eresia, στη μέση του οποίου το πλοίο στο οποίο επιβαίνει δέχεται επίθεση από ένα γιγάντιο πλάσμα. Ο Adol ξυπνάει ξεβρασμένος στις όχθες ενός καταραμένου νησιού, του Siren Island (το νησί των Σειρήνων). Όλως τυχαίως αυτό βρίσκεται στο αρχιπέλαγος της θάλασσας Goethe, στη South Gria (Νότια Γριά;;;), στην περιοχή Greek (Ελληνικό = Αιγαίο;). Αν δείτε τον παγκόσμιο χάρτη του Ys άλλωστε είναι πανομοιότυπος με τον δικό μας, με ισχνές προσπάθειες αναδιατύπωσης των πραγματικών ονομάτων. Οι παραλληλισμοί φυσικά δε σταματούν εκεί, αφού το νησί είναι χωνευτήρι αρχαίων πολιτισμών και κατοικείται από μυστήρια πλάσματα, τα Ancient Beings, που έχουν εξελιχθεί διαφορετικά απ’ ότι στον έξω κόσμο. Ο μύθος λέει ότι ένα τέρας τρελαίνει τους ταξιδιώτες που πλησιάζουν το νησί και τους κάνει να βυθίζουν από μόνοι τα πλοία τους (αχέμ).

YS VIII: LACRIMOSA OF DANA (2016)

Ο Adol λοιπόν καλείται να βοηθήσει άλλους ναυαγούς να επιβιώσουν και γι’ αυτό το σκοπό θα χτίσει τη βάση του, το Drifting Village, απ’ όπου θα μπορεί να αμύνεται. Ταυτόχρονα ένα μυστήριο κορίτσι με μπλε μαλλιά εισβάλλει στα όνειρα του Adol – σωστά υποθέσατε, η Dana – η οποία θα είναι χαρακτήρας με μεγαλύτερη δύναμη και ταχύτητα από τον Adol. Μέσα από τον δεύτερο αυτό χαρακτήρα μας παρουσιάζεται η ιστορία και από άλλη σκοπιά, σε μια αφηγηματική καινοτομία που επιχειρεί εδώ η Falcom. Το πρωταγωνιστικό δίδυμο μοιράζεται μια κοινή συνείδηση και αφήνει τον παίχτη να εξερευνά τους κόσμους και των δύο χαρακτήρων, ενώ τα γεγονότα στον ένα κόσμο θα επηρεάζουν την εξέλιξη στον άλλον. Ο Dogi, ο συνήθης σύντροφος του Adol, εδώ θα ηγηθεί του Drifting Village, χωρίς ωστόσο να είναι μέλος του main party.

Γνωρίζουμε ότι ο Adol φεύγοντας από την πατρίδα του στις περιοχές της Ευρώπης, έχει ήδη επισκεφθεί το βασίλειο Ys και τις περιοχές Celceta, Felghana, Xandria, Altago και τα νησιά Canaan. Τώρα βρίσκεται στο 21ο έτος της ηλικίας του, οπότε χρονικά αυτό τοποθετεί το Lacrimosa πιθανότατα μεταξύ του 5ου και του 6ου παιχνιδιού της σειράς.

YS VIII: LACRIMOSA OF DANA (2016)

Όσον αφορά τις (real-time) μάχες, πέραν των προσδοκώμενων skill attacks και των party skills, θα υπάρχουν τα jump attacks, αλλά και οι extra skill μπάρες που όταν γεμίζουν θα εξαπολύουν τα μοναδικά για κάθε χαρακτήρα ultimate attacks. Οι βασικές επιθέσεις χωρίζονται σε Slash – με όπλα που κόβουν τους εχθρούς – Hit – για συγκρουσιακού τύπου επιθέσεις ενάντια σε σκληρές άμυνες – και Shoot – επιθέσεις με μικρότερο damage αλλά μεγαλύτερο range. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στο Break χαρακτηριστικό. Σε Break κατάσταση υποβάλλονται οι εχθροί που έχουν χτυπηθεί στο αδύνατό τους σημείο, κάνοντάς τους μετέπειτα ευάλωτους και στους τρεις τύπους επιθέσεων, με μεγαλύτερη πιθανότητα για drops.

Οι κύριοι χαρακτήρες είναι έξι, συμπεριλαμβανομένου του πρωταγωνιστικού διδύμου, ενώ οι υπο-χαρακτήρες που έχουν αποκαλυφθεί φθάνουν τους 25. Στο επίκεντρο θα είναι και συστήματα συνεργασίας με τους ναυαγούς, όπως για παράδειγμα κάθε φορά που συναντάς έναν εξ’ αυτών θα ενεργοποιείται κάποιο Support Event και αν αυτοί οι χαρακτήρες βρίσκονται στο party σου θα ξεκλειδώνονται νέες περιοχές. Επιπλέον καλείσαι να χτίζεις και να επεκτείνεις το Drifting Village προσθέτοντας νέες εγκαταστάσεις για να υποδέχεσαι περισσότερους κατοίκους, ενώ μια tower-defense τύπου λειτουργία σου επιτρέπει να το προστατεύεις από εχθρούς που το πολιορκούν.

Ys VIII: Lacrimosa of Dana - All Characters Artwork

όλοι οι χαρακτήρες του Lacrimosa of Dana – wallpaper credits: CruZControL

Πολύ θετικές οι πρώτες κριτικές που μας έρχονται από την Ιαπωνία, με το Famitsu να του δίνει 34/40, και το Dengeki 90-95-90-90, σχολιάζοντας στα θετικά το παραδοσιακού τύπου σενάριο, την ομαλότητα και ταχύτητα στις μάχες, και το ξεκούραστο και βολικό UI (μενού και χάρτη), ενώ στα αρνητικά παραθέτει τον χειρισμό της κάμερας που θέλει κάποια συνήθεια, τα μεγάλα loading times και τη μικρή συμβολή των συμμάχων σου στις μάχες με mobs.

Όπως όλα τα όμορφα πράγματα που κυκλοφορούν μόνο στην Ιαπωνία, έχει ανακοινωθεί και Premium Box για την PS Vita έκδοση του Lacrimosa of Dana, που θα περιλαμβάνει DLC με την ασημένια πανοπλία του Adol από τα πρώτα Ys παιχνίδια (“Adol’s Battle Armor”), το αρχαίο βιβλίο “Adol Manuscript” και μια Ys μεταλλική πλάκα, στοιχίζοντας περί τα 75€. Οι πρώτες κόπιες του Premium, αλλά και της στάνταρ έκδοσης θα περιλαμβάνουν και ένα mini soundtrack, ενώ η Sony ανακοίνωσε ειδικά YS VIII limited edition PS Vita μοντέλα.

YS VIII - PS Vita

Τα Ys VIII limited edition μοντέλα του PS Vita

Την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του θα έχουμε και το πρώτο patch που θα προσθέτει λειτουργία Boss Time Attack και tips στην οθόνη φόρτωσης, ενώ τα πρώτα DLC θα έχουν έξτρα κοστούμια και attachments για τους έξι χαρακτήρες.

YS VIII: LACRIMOSA OF DANA (2016)Το αν θα το δούμε στη Δύση δε νομίζω ότι είναι καν ερώτημα άξιο ανησυχίας. Η XSEED/Marvelous έχει αναλάβει και εκδώσει τα τελευταία χρόνια όλα τα παιχνίδια της Falcom, ενώ έχει μεταφέρει και στο steam τα Ys Ι & ΙΙ Chronicles, Ys Origin, Ys: The Oath in Felghana και Ys VI: The Ark of Napishtim, οπότε είναι θέμα χρόνου να ανακοινώσει και το Ys VIII, ελπίζοντας και σε κάποια collector’s edition. Και πού ξέρετε, μπορεί πέραν του PS Vita και του PS4 να το δούμε και στο PC πολύ σύντομα!

Μπορείτε να επισκεφθείτε το επίσημο ιαπωνικό site και να ρίξετε μια ματιά στα trailers παρακάτω.

previously unpublished

 

Advertisements

Share A Thought

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s