Στο ράφι το επόμενο project του Tarantino!

Quentin Tarantino

Έξω φρενών ο σκηνοθέτης για τη διαρροή του σεναρίου του The Hateful Eight

Ο “καλύτερος μιμητής” της έβδομης τέχνης, ο Quentin Tarantino έχει περάσει επιτυχημένα από τα τραχιά και βάρβαρα crime stories στα exploitation, κι από εκεί στο πολεμικό και το western. Μετά το Django Unchained θα συνέχιζε με ακόμα ένα western με τίτλο The Hateful Eight. Όμως δεν πέρασαν ούτε λίγες μέρες από τότε που ανακοίνωσε ότι τελείωσε το σενάριό του, με βλέψεις να έχει στο καστ του για τρίτη φορά τον Christoph Waltz (Django Unchained, Inglourious Basterds) και για δεύτερη τον Bruce Dern του Nebraska, ο οποίος είχε κι ένα μικρό ρόλο στο Django, και το εν λόγω σενάριο διέρρευσε, με αποτέλεσμα ο σκηνοθέτης να είναι έξω φρενών ακυρώνοντας το εγχείρημα.

Είμαι πολύ, πολύ στεναχωρημένος. Τελείωσα ένα σενάριο, ένα προσχέδιο, και δε σκόπευα να το γυρίσω μέχρι τον επόμενο χειμώνα. Το έδωσα σε έξι ανθρώπους και προφανώς διέρρευσε σήμερα. Το έδωσα σε έναν από τους παραγωγούς του Django Unchained, τον Reggie Hudlin, και άφησε έναν ατζέντη να έρθει στο σπίτι του και να το διαβάσει. Αυτό είναι προδοσία, αλλά όχι καταστροφική, γιατί ο συγκεκριμένος ατζέντης δεν το πήρε μαζί του. Αυτά που ακολουθούν είναι τα κακόβουλα. Γιατί το έδωσα σε τρεις ηθοποιούς: τον Michael Madsen, τον Bruce Dern και τον Tim Roth (σ.σ. Madsen και Roth συνήθεις συνεργάτες και φίλοι του). Αυτός που ξέρω ότι δεν το έκανε είναι ο Tim Roth. Κάποιος από τους άλλους άφησε τον ατζέντη του να το διαβάσει και το προώθησε σε όλους στο Hollywood. Δεν ξέρω πώς δουλεύουν αυτοί οι γαμ**ένοι ατζέντηδες, αλλά δεν πρόκειται να το γυρίσω τώρα. Θα το εκδώσω και τέρμα. Το δίνω σε έξι ανθρώπους και αν δεν μπορώ να τους εμπιστευτώ τουλάχιστον σε αυτό, τότε δεν έχω καμία επιθυμία να το γυρίσω. Θα το εκδώσω. Τελείωσα.

Bruce Dern

ο Bruce Dern στο Nebraska

Θα προχωρήσω στο επόμενο. Έχω πάνω από δέκα ιδέες από εκεί που πήρα και αυτήν. Δεν το είχα δώσει στον Christoph (σ.σ. Waltz), δεν το είχα δώσει στον Samuel Jackson. Το έδωσα σε τρεις γαμ**ένους ηθοποιούς. Συναντηθήκαμε κάπου και το έβαλα στα χέρια τους. Ο ατζέντης του Reggie Hudlin δεν είχε αντίγραφο. Οπότε είναι είτε ο ατζέντης του Dern ή του Madsen. Αποκαλυφθείτε. […] Δεν αντιφάσκω, γιατί πραγματικά μου αρέσει το γεγονός ότι όλοι θα το αναρτήσουν, θα το κατεβάσουν και θα το κριτικάρουν στο internet. Ειλικρινά, δε θα το ήθελα και διαφορετικά. Μου αρέσει ότι τα σκατά μου αρέσουν στον κόσμο, και ότι μπαίνουν στον κόπο να τα βρουν και να τα διαβάσουν. Αλλά το έδωσα σε έξι γαμ**ένους ανθρώπους! Ξεκινώντας από αυτή την εβδομάδα θα κανονίσω συναντήσεις με εκδότες.

Η ιδέα βέβαια, λέει, ήταν να έγραφε δύο σενάρια – χωρίς να γνωρίζουμε πόσο σχετικά θα ήταν μεταξύ τους. Οπότε τώρα που κατέληξε έτσι το ένα, θα κυνηγήσει το άλλο για τον επόμενο χειμώνα. Δύσκολο όμως να ξανατιμήσει τους Bruce Dern και Michael Madsen σε ρολάκι, τουλάχιστον αν δεν αποκαλυφθεί ο ένοχος.

Σ.σ. Ο Dern ήταν. Θα έκανε τα πάντα για ένα εκατομμύριο δολάρια.

 

D'Augustine's DJANGO LIVES (2014)Σε άλλα νέα που έχουν σχέση και με το θέμα, αλλά και τον Tarantino, καινούρια ταινία με ήρωα τον Django ετοιμάζεται δια χειρός Joe DAugustine και πρωταγωνιστή τον Franco Nero! Να διευκρινίσουμε ότι οι επίσημες ταινίες του Django είναι μόλις δύο – το αυθεντικό Django του Sergio Corbucci του 1966, και το sequel του, Django Strikes Again, του Nello Rossati του 1987, που είναι και οι μόνες ταινίες που έχει ενσαρκώσει τον χαρακτήρα ο Franco Nero που τον έκανε και γνωστό. Όλες οι υπόλοιπες, ομολογουμένως δεκάδες, ταινίες που έχουν στον τίτλο τους τον Django ήταν απλά απόπειρες να κλέψουν κάτι από τη φήμη της ταινίας του Corbucci.

Ο Nero λοιπόν είναι διατεθειμένος να επιστρέψει για τρίτη και μάλλον τελευταία φορά στο ρόλο. Το Django Lives, όπως τιτλοφορείται, θα τοποθετείται αρκετά χρόνια μετά τις πρώτες ταινίες, το 1915, όπου ο γερασμένος πια Django εργάζεται σαν σύμβουλος στις βουβές western ταινίες του Hollywood της εποχής, μέχρι που μπλεξίματα θα τον αναγκάσουν και πάλι να πιάσει τ’ όπλο του.

Ο Joe D’Augustine που αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία ήταν στην ομάδα του μοντάζ του Tarantino στα Kill Bill, το Death Proof και το Inglourious Basterds (περιέργως όχι στο Django Unchained) και στην επίβλεψη της αναβίωσης του ‘Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος’, οπότε έχει εντρυφήσει στο θέμα. Στην παραγωγή βρίσκεται η Carolyn Pfeiffer (The Quiet) και στη φωτογραφία ο Robert D.Yeoman (Moonrise Kingdom, Dogma, Red Eye)!

Τον Franco Nero θα πλαισιώσουν οι Mark Boone Junior (‘Sons of Anarchy’, Batman Begins, 30 Days of Night), Noah Segan (Brick, Looper, Cabin Fever 2) και Tomas Milian (Django Kill, Amistad, La Luna). Αυτή τη στιγμή οι παραγωγοί βρίσκονται σε διαδικασία αναζήτησης των υπολοίπων πρωταγωνιστών.

as published @ ireporterworld.com
Advertisements

Share A Thought

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s