Ο Michael Douglas είναι… και αυτός ANT-MAN!

Wright's ANT-MAN (2015)

Ο βετεράνος ηθοποιός στο ρόλο του Henry Pym, casting updates, τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής

Πρόσφατα σας ενημερώσαμε ότι η Marvel βρήκε τον Άνθρωπο Μυρμήγκι της στο πρόσωπο του Paul Rudd (Anchorman, Knocked Up, This Is 40). Τελικά το ρόλο του βιοχημικού εφευρέτη της ουσίας που του επιτρέπει να αυξομειώνει το μέγεθός του και να επικοινωνεί με τα μυρμήγκια, Henry Pym, θα ερμηνεύσει ο Michael Douglas, με τον Paul Rudd να παίρνει το ρόλο του –πρωταγωνιστή- Scott Lang. Για να το εξηγήσουμε λίγο καλύτερα σε όσους δεν είναι γνώστες του υπερήρωα, πίσω από την περσόνα του Ant-Man κρύφτηκαν διάφοροι χαρακτήρες στη χρονολογία των κόμικ. Τον Henry Pym ακολούθησε ο πρώην εγκληματίας Scott Lang που κλέβει τη στολή του Pym για να σώσει την κόρη του (εμφανίστηκε στα comic το 1979, 17 χρόνια μετά τη δημιουργία του πρώτου Ant-Man), αλλά και ο Eric O’Grady, πράκτορας της S.H.I.E.L.D. Όπως λέει όμως ο Edgar Wright, ο O’Grady δε θα συμπεριλαμβάνεται σε αυτή την κινηματογραφική ιστορία του υπερήρωα.

Michael Douglas

Michael Douglas

Πέθαινα να μπω σε μια ταινία της Marvel για πολύ καιρό. Το σενάριο είναι διασκεδαστικό κι ο σκηνοθέτης πολύ καλός. Ο Dylan (σ.σ. ο γιος του) θα το αγαπήσει. Θα έχει μια ταινία να (με) βλέπει.

αναφέρει ο Michael Douglas ως προς το γιατί διάλεξε να συμμετέχει στην ταινία της Marvel.

Πηγές αναφέρουν ότι σε διαπραγματεύσεις βρίσκεται και ο Michael Pena (End of Watch, Οδηγός Διαπλοκής, Shooter), ενώ άλλες λένε ότι έχει ήδη μπει στο καστ ο Clifton Collins Jr. (Pacific Rim, Crank 2, Star Trek). Αν αληθεύουν και τα δύο ονόματα, δε γνωρίζουμε αν εξετάζονται για τον ίδιο ρόλο ή για διαφορετικούς, με το σκεπτικό ότι είναι και οι δύο Λατίνοι. Μία θεωρία λέει ότι ένας, τουλάχιστον, Λατινοαμερικάνος θα είναι villain στο παρελθόν του Pym που λαμβάνει χώρα στα ‘60s, όπου η ιστορία θα είναι περισσότερο πολιτική και κατασκοπευτική, παρά σουπερηρωική, και σε αυτή την περίοδο λογικά ΔΕΝ θα δούμε τον Michael Douglas, αφού ο Pym θα είναι κατά πολύ νεότερος. Σε αυτή την εκδοχή σημαίνει ότι πράγματι θα έχουμε το νεαρότερο Pym ως πρώτο Ant-Man –οπότε και αναζητείται ο κατάλληλος ηθοποιός- πριν φτάσουμε στο παρόν και γνωρίσουμε τον Michael Douglas στο ρόλο του γηραιού πια επιστήμονα που θα παραδίδει τα ηνία στο νεαρότερο Scott Lang (Paul Rudd). Στην περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν αληθεύει όμως, θα σημαίνει ότι ανοίγει δρόμος για ταινία-prequel σχετικά με το παρελθόν του Henry Pym, εφόσον αυτή τα πάει καλά.

Ο συγκεκριμένος υπερήρωας σε συνδυασμό με την επιλογή του σκηνοθέτη Edgar Wright (Hot Fuzz, Shaun of the Dead, The World’s End) μας προετοιμάζει για την πιο ανάλαφρη ενδεχομένως ταινία της Marvel, μιας και ακόμα και το Captain America σοβαρεύει αρκετά στο sequel του, ενώ θα εξυπηρετεί ταυτόχρονα ως μεμονωμένη origin ταινία, αλλά και κομμάτι του ευρύτερου Marvel Universe, καθώς ο Ant-Man ήταν μέλος των Avengers, αλλά και σύμμαχος των Fantastic Four (με αυτούς βέβαια δεν μπορεί να γίνει κάτι, καθώς τα κινηματογραφικά δικαιώματα τα έχει ακόμα η Fox που σχεδιάζει reboot). Για να πάρουμε μια γεύση από το ύφος του Ant-Man, ο σκηνοθέτης παρουσίασε ένα concept trailer πέρυσι στο The Best of BUG show που μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Michael Pena

Michael Pena

Ο Kevin Feige, πρόεδρος της Marvel και παραγωγός των ταινιών της, επιβεβαίωσε ότι ο Ant-Man όχι μόνο θα ανήκει στο κινηματογραφικό της σύμπαν, αλλά ότι θα σηματοδοτήσει και το πρώτο κεφάλαιο της τρίτης φάσης της Marvel στο σινεμά, αμέσως μετά το Avengers 2 που θα κλείσει τη δεύτερη φάση, άρα ίσως να περιμένουμε τον Ant-Man να συναντά τους υπόλοιπους εκδικητές στην τρίτη ταινία τους (?). Να σημειωθεί επίσης ότι στα κόμικ ο Henry Pym είναι ο πραγματικός δημιουργός του χαρακτήρα του Ultron, του villain δηλαδή με τον οποίο θα ασχοληθεί το δεύτερο Avengers, όμως ο σκηνοθέτης του, Joss Whedon δήλωσε ότι στην κινηματογραφική εκδοχή έχουν αλλάξει τα origins του Ultron, ανάλογα με το τι είχαν στη διάθεσή τους να χρησιμοποιήσουν και προφανώς ο Ant-Man δεν ήταν στα άμεσα πλάνα της Marvel όταν γραφόταν το σενάριο των Avengers. Αντίστοιχα κι ο Edgar Wright διευκολύνει τις καταστάσεις λέγοντας για τον Ant-Man:

o Ultron δεν ήταν ποτέ στο σενάριό μου ούτως ή άλλως. Μόνο και μόνο να προετοιμάσεις το έδαφος για το τι πραγματικά μπορεί να κάνει ο AntMan είναι αρκετό για μια ταινία.

Μία ακόμα διαφοροποίηση του Ant-Man φαίνεται να είναι ο θηλυκός πρωταγωνιστικός χαρακτήρας, για τον οποίο ακόμα δεν έχουμε κάποια επίσημη πληροφόρηση και τα ονόματα που έχουν ακουστεί (Rashida Jones, Bryce Dallas Howard) έχουν απορριφθεί. Λέγεται λοιπόν ότι η πρωταγωνίστρια θα είναι η κόρη του Henry Pym, έτσι ίσως στην κινηματογραφική βερσιόν η Janet Van Dyne (The Wasp), γυναίκα του Pym στα κόμικ, να είναι εδώ η κόρη του που θα αναπτύσσει σχέση με τον Scott Lang (και μετά σας ενοχλούν τα μπερδέματα στο Spider-Man).

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο Wright κυνηγούσε από καιρό να κάνει αυτή την ταινία, όταν στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας προσεγγίστηκε από την Artisan, η οποία είχε τότε τα δικαιώματα του ήρωα, όμως το όραμά του δεν αντιστοιχούσε με την οικογενειακή ταινία που είχε η εταιρία κατά νου. Όχι ότι και τώρα θα δούμε κάτι πολύ σκληρότερο, αφού εμμέσως πλην σαφώς κι ο ίδιος ο σκηνοθέτης δηλώνει ότι θα είναι πρόκληση να προσαρμοστεί στους περιορισμούς του PG-13 σε σχέση με αυτά που έχει συνηθίσει να κάνει.

Είναι μια πρόκληση. Το Shaun (of the Dead) και το Hot Fuzz και το Worlds End είναι όλα ταινίες άνω των 17. Μου αρέσει η πρόκληση να κάνω μία PG-13 ταινία. Γιατί έτσι θα πρέπει να βρεις διαφορετικούς τρόπους να διασκεδάσεις το θεατή. Δεν έχεις τα ίδια εργαλεία.

Edgar Wright

ο σκηνοθέτης, Edgar Wright

Ένας από τους λόγους που καθυστέρησε τόσο η ταινία, λέει ο Wright, ήταν απλά επειδή ήθελε πρώτα να ολοκληρώσει δύο ταινίες – να κλείσει την άτυπη τριλογία του με το The World’s End και να κάνει το Scott Pilgrim vs The World. Εφόσον όμως τώρα ο Ant-Man δεν είναι μια ανεξάρτητη ταινία της Marvel όπως αρχικά σχεδιαζόταν, αλλά εντάσσεται στο σύμπαν της, ο Edgar Wright μαζί με το σεναριογράφο Joe Cornish (The Adventures of Tintin, Attack The Block) έπρεπε να ξαναγράψουν το σενάριο ώστε να μπορέσουν να το συνδέσουν κατάλληλα με τα γεγονότα στις άλλες ταινίες και να χτίσουν την απαραίτητη γέφυρα που μπορεί να χρειαστεί ο ήρωας για να συναντήσει τους άλλους χαρακτήρες. Άραγε να έχει γίνει κάποια αντίστοιχη αλλαγή και στο σενάριο των Εκδικητών;

Ο Paul Rudd πάντως ήταν εξαρχής το όνομα που ακουγόταν πιο έντονα για τον πρωταγωνιστικό ρόλο, παίρνοντάς τον από ονόματα όπως του αγαπημένου Nathan Fillion που έχει κλεισμένο το πρόγραμμά του λόγω ‘Castle’ και του Joseph Gordon-Levitt που θα ασχοληθεί με το Sandman της DC! Όσο για τον συνήθη πρωταγωνιστή στις ταινίες του Wright, Simon Pegg…

Αν ήμουν ο Edgar, δε θα με έπαιρνα στο AntMan, γιατί πιστεύω ότι προφανώς θα πρέπει αν ανοίξει τα φτερά του σα σκηνοθέτης και όχι να θεωρηθεί ότι με κουβαλάει παντού σαν πακέτο.

Οι μόνοι που γνωρίζουμε ότι θα συμμετέχουν πίσω από τις κάμερες, πλην και του παραγωγού Kevin Feige, είναι η παραγωγός Nira Park των ταινιών του Wright και του Attack The Block, ο συνήθης σκηνογράφος του, Marcus Rowland, αλλά και ο φωτογράφος Bill Pope, που εκτός από τις τελευταίες δύο ταινίες του σκηνοθέτη είναι γνωστός για την τριλογία του Matrix, και τα Spider-Man 2 & 3.

Η Disney έχει μετακινήσει την ημερομηνία εξόδου του Ant-Man από το Νοέμβριο του 2015 στις 31 Ιουλίου του ίδιου έτους, για να ακολουθήσει από κοντά την έξοδο του Avengers.

as published @ ireporterworld.com
Advertisements

2 thoughts on “Ο Michael Douglas είναι… και αυτός ANT-MAN!

  1. Pingback: Ο SPIDER-MAN και οι Sinister Six: τι μας επιφυλάσσει η Sony | Punk's Repository

  2. Pingback: BATMAN vs SUPERMAN: Jeremy Irons, Jesse Eisenberg και σκέψεις για το σχεδιασμό της DC | Punk's Repository

Share A Thought

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s