Televised μέρος 1: Helix, Darkside, 12 Monkeys

HELIX series

+ updates και TRAILER για το From Dusk Till Dawn

Με τη στροφή των δημιουργών στις τηλεοπτικές παραγωγές τα τελευταία χρόνια, είναι ουκ ολίγα τα υποσχόμενα τηλεοπτικά projects που ανακοινώνονται ή βρίσκονται υπό ανάπτυξη. Τόσα ώστε δε χωράνε σε μία σελίδα, γι’ αυτό θα χωρίσουμε την τηλεοπτική μας στήλη σε μέρη. Μείνετε συντονισμένοι και για τα επόμενα, και μπορείτε πάντα να ακολουθάτε το tag της τηλεόρασης για νέα γύρω από το χώρο.

 

HELIX

Μία ομάδα επιστημόνων του Κέντρου Ελέγχου Ασθενειών ταξιδεύουν σε μία ερευνητική μονάδα της Arctic Biosystems στην Αρκτική για να αντιμετωπίσουν και να περιορίσουν το ξέσπασμα ενός ιού που μπορεί να απειλήσει την ανθρωπότητα. Το δίκτυο SyFy, που παρά το όνομά του έχει κατηγορηθεί ότι απασχολείται πολύ περισσότερο με το μεταφυσικό παρά με την επιστημονική φαντασία, κάνει ένα σημαντικό βήμα προς τη σωστή (?) κατεύθυνση με το Helix, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του αυτή την εβδομάδα με τα δύο πρώτα επεισόδια.

Η σειρά είναι δημιουργία του Cameron Porsandeh σε μια παραγωγή της Sony, με τα μεγάλα ονόματα των Lynda Obst (Contact, Interstellar), Brad Turner (‘24’, ‘Χαβάη 5-0’, ‘Transporter: The Series’), Ronald D.Moore (‘Battlestar Galactica’, ‘Star Trek: The Next Generation’) και Steven Maeda (‘Lost’, ‘CSI: Miami’), ο οποίος θα ‘τρέχει’ και το σόου, στην εκτέλεση της παραγωγής!

HELIX seriesΟ Porshandeh, όταν ρωτήθηκε από τη Sony με ποιον θα ήθελε να συνεργαστεί στην παραγωγή έδωσε το όνομα του Ronald Moore χωρίς δεύτερη σκέψη.

Και τους είπα, ‘Ron Moore’, σαν από φαντασίωση, σα να απαντάς στο με ποιον θα έβγαινες ραντεβού αν είχες την ευκαιρία, και τους πέταξα με τέτοια ευκολία το όνομα όπως θα πετούσες κάποιου κινηματογραφικού σταρ. Του έστειλαν το σενάριο και ενδιαφέρθηκε και ήρθε στην ομάδα. Ύστερα εμπνευστήκαμε μαζί μία μυθολογία που θα επεκτεινόταν στην πορεία ολόκληρης της σειράς, κι ύστερα το υποβάλλαμε στο SyFy.

Το κάθε επεισόδιο, όπως μας λέει, θα δείχνει τα γεγονότα μίας ημέρας, έτσι η πρώτη σεζόν των 13 επεισοδίων θα περιλαμβάνει γεγονότα δύο περίπου εβδομάδων. Συγκρίνοντας τα “flashbacks” των χαρακτήρων με αυτά του Lost που έφερε στο mainstream το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, ο Porsandeh αναφέρει ότι δεν πρόκειται για αντικειμενική θέαση της πραγματικότητας, αλλά περισσότερο για παραισθήσεις των χαρακτήρων εξαιτίας του ιού, έτσι δε μπορούν να είναι «αξιόπιστα» για την αφηγηματική σύνδεση.

Πρωταγωνιστεί ο Billy Campbell του ‘The 4400’ και ‘The Killing’, μαζί με τον Neil Napier (Riddick), τον αναγνωρισμένο Hiroyuki Sanada (The Wolverine, 47 Ronin, ‘Lost’), αλλά και τις πιο άσημες Kyra Zagorsky και Jordan Hayes. Δείτε το trailer, αλλά και τα 15 πρώτα λεπτά του πιλότου που σκηνοθέτησε ο Jeffrey Reiner (‘Friday Night Lights’, ‘Surface’) στο παραπάνω βίντεο, που θυμίζουν αρκετά κάτι από X-Files. Επόμενα επεισόδια θα σκηνοθετήσουν οι Brad Turner (‘24’, ‘The Outer Limits’), Mike Rohl (‘Eureka’, ‘Supernatural’) και Duane Clark (‘CSI: NY’, ‘Χαβάη 5-0’)!

DARKSIDE

Harrison's TALES FROM THE DARK SIDE (1990)

Παρ’ ότι βλέπουμε ολοένα και πιο τολμηρές τηλεοπτικές σειρές τα τελευταία χρόνια, αυτό που έχει χαθεί είναι το λεγόμενο genre film –ή αντίστοιχα genre show- καθώς οι δημιουργοί πλέον προσπαθούν να συγχωνεύσουν τη φαντασία, τον τρόμο ή την περιπέτεια με το δράμα. Σειρές όπως το Tales From The Darkside (Ιστορίες Από Τη Σκοτεινή Πλευρά), το πιο καυστικό Tales From The Crypt (Ιστορίες Από Την Κρύπτη), το The Outer Limits και το Twilight Zone (Η Ζώνη του Λυκόφωτος) δεν υπάρχουν πια. Οι παραγωγοί και σεναριογράφοι, όμως, Roberto Orci και Alex Kurtzman των Star Trek, Transformers 2 και Cowboys & Aliens, επιχειρούν να αναβιώσουν την πρώτη εξ’ αυτών, το Tales From The Darkside, που θα τιτλοφορείται ως σκέτο Darkside, μέσα από το δίκτυο The CW του CBS και της Warner, με τη μορφή 30λεπτων αυτοτελών επεισοδίων!

Το Tales From The Darkside είχε δημιουργηθεί από τον George Romero και έτρεξε για τέσσερις σεζόν μεταξύ 1984-1988 πριν την κινηματογραφική του ταινία το 1990, αποτυπώνοντας μικρές ιστορίες διάσημων συγγραφέων, όπως του Stephen King, του Clive Barker και του Robert Bloch. Για το Darkside σεναριογράφος έχει αναλάβει αρχικά ο συγγραφέας και γιος του Stephen King, Joe Hill, ο οποίος αναφέρει ότι υπάρχει προφανώς η σκέψη συνεργασίας εκ νέου με διάφορους συγγραφείς, με τις πρώτες συζητήσεις να έχουν γίνει για ονόματα όπως του διάσημου κομίστα και συγγραφέα Neil Gaiman, της Kelly Link και του συγγραφέα και σεναριογράφου του Sinister, Robert Cargill.

Αν το εγχείρημα προχωρήσει, θα ξαναμπούμε στη σκοτεινή πλευρά από το ερχόμενο καλοκαίρι!

 

12 MONKEYS

Gilliam's 12 MONKEYS (1995)

Τηλεοπτική διασκευή για τους 12 Πιθήκους, της φοβερής αποκαλυπτικής ταινίας του Terry Gilliam του 1995, αναπτύσσεται από το SyFy! Το σενάριο των David και Janet Peoples, όπου ένας κατάδικος σε έναν πληγμένο από ιό κόσμο αποστέλλεται στο παρελθόν για να αποτρέψει την καταστροφή, έχουν αναλάβει να διασκευάσουν οι Terry Matalas και Travis Fickett από τα ‘Terra Nova’ και ‘Nikita’.

Aaron Stanford

Aaron Stanford

Τον ρόλο του πρωταγωνιστή James Cole όπου υποδυόταν ο Bruce Willis εδώ αναλαμβάνει να αναπληρώσει ο Aaron Stanford (‘Nikita’, ο Pyro των X-Men)! Τη Madeleine Stowe αντικαθιστά η Amanda Schull (‘Pretty Little Liars’, ‘Suits’) ως η γιατρός Cassandra Reilly. Ο Noah Bean (‘Nikita’, ‘Damages’) θα υποδυθεί τον Aaron Marker, ένα πολιτικό πρόσωπο φίλα προσκείμενο στην Reilly, ο Σλοβένος Zeljko Ivanek (‘Damages’, ‘24’, ‘Heroes’) τον επιχειρηματία και φιλάνθρωπο Leland Frost, που βρίσκεται πίσω από βιολογικές έρευνες, και ο Kirk Acevedo (‘Band of Brothers’, ‘Fringe’, ‘The Walking Dead’) τον Ramse, φίλο του James Cole από το αποκαλυπτικό μέλλον.

Η παραγωγή βρίσκεται στη διαδικασία του κάστινγκ και λέγεται ότι δεν προχωράει αν δεν βρεθεί ο ηθοποιός που θα ενσαρκώσει τον ακτιβιστή Jeffrey Goines, που υποδυόταν ο Brad Pitt. Γιατί έχω την εντύπωση ότι ο Aaron Stanford θα ήταν ιδανικότερος σαν Goines παρά σαν Cole;

 

FROM DUSK TILL DAWN

Adrianne Palicki

Η Adrianne Palicki στο G.I. Joe: Retaliation

Στο καστ της τηλεοπτικής σειράς Από το Σούρουπο ως την Αυγή του Robert Rodriguez, που περιλαμβάνει τους Robert Patrick, D.J. Controna, Zane Holtz κ.α., ήρθαν να προστεθούν τέσσερα ακόμα ονόματα. Ο Wilmer Valderrama (‘The 70’s Show’, ‘Awake’) θα υποδυθεί τον βαρόνο του εγκλήματος της σειράς Carlos Madrigal. Ο Jake Busey (Starship Troopers, Identity) τον καθηγητή Aiden Tanner, γνώστη της μεσοαμερικάνικης μυθολογίας και των βαμπίρ. Ο Lane Garrison (‘Prison Break’) έναν υπάλληλο στο bar που καταλαμβάνουν οι αδερφοί Gecko. Και η εντυπωσιακή Adrianne Palicki, που την είχαμε δει τελευταία στο G.I. Joe: Retaliation, ως η Vanessa Styles, μία γυναίκα από το παρελθόν του Seth Gecko!

Η σειρά μπήκε στα γυρίσματα τον προηγούμενο μήνα και ο Robert Rodriguez που σκηνοθετεί τον πιλότο τουΐταρε και τις πρώτες φωτογραφίες! Περισσότερες πληροφορίες για τη διασκευή, στο σχετικό μας άρθρο.

UPDATE: Μόλις κυκλοφόρησε το πρώτο teaser για τη σειρά! Ο Cotrona όμως κάπου σκοτώνει την you be cool ατάκα του Gecko…

UPDATE 2: Σύμφωνα και με τις τελευταίες πληροφορίες του Entertainment Weekly, ο Rodriguez θα σκηνοθετήσει, πλην του πιλότου, το 2ο και το 4ο επεισόδιο, με τους Eduardo Sanchez (The Blair Witch Project) και Joe Menendez (Ladron) το 3ο και το 5ο αντίστοιχα! Ο Juan Carlos Coto (‘Heroes’, ’24’, ‘Nikita’) αναλαμβάνει να ‘τρέξει’ το σόου, και το makeup θα επιβλέψει ο μετρ του χώρου, Greg Nicotero (‘The Walking Dead’, Από Το Σούρουπο Ως Την Αυγή, Vampires, The Mist)!

as published @ ireporterworld.com
Advertisements

Share A Thought

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s