microfilm #1

Star Wars films

Επτά μικρο-ειδήσεις για την έβδομη τέχνη. Πρόσφατα νέα και παραλειπόμενα, φήμες κι ενημερώσεις.

Star Wars, Indiana Jones, X-Men Apocalypse, All Hail The King, Oldboy, The Book, Burying The Ex, Deliver Us From Evil

 

STAR WARS VII-VIII-IX (poster)Ι – Τον Οκτώβριο η Disney ολοκλήρωσε την εξαγορά της Lucasfilm για 4 δις. δολάρια, έχοντας πλέον υπό τον έλεγχό της τα δικαιώματα στα μεγάλα όπλα της Lucasfilm, όπως φυσικά τα Star Wars και τον Indiana Jones. Τον περασμένο μήνα ήρθε σε συμφωνία και με την Paramount ώστε να εξαγοράσει και τα δικαιώματα της διανομής και του marketing των Indiana Jones, αφήνοντας στην τελευταία τη διανομή των τεσσάρων πρώτων ταινιών του ήρωα και με ποσοστό από κέρδη μελλοντικών ταινιών. Δεν είχε και πολύ νόημα να αναπτύξεις μία ταινία στην Disney και να τη διανέμεις μέσα από την Paramount, λέει ο πρόεδρος της Disney, Alan Horn. Όμως τι σημαίνει αυτό για τα συγκεκριμένα franchises; Γιατί, ενώ οι εξελίξεις στα Star Wars είναι καταιγιστικές, για τον Indiana Jones τα νεότερα είναι μόνο φήμες.

Το έβδομο Star Wars θα βγει στις αίθουσες το Δεκέμβρη του 2015 – γεγονός που ανακουφίζει τον σκηνοθέτη J.J. Abrams (Star Trek) εν αντιθέσει με καλοκαιρινές ημερομηνίες που ζητούσε η Lucasfilm πριν το νέο ‘καθεστώς’ – σε σενάριο Lawrence Kasdan (Star Wars 5, Star Wars 6, Ονειροπαγίδα) που θα πατήσει πάνω στις ιδέες και το αρχικό σενάριο του Michael Arndt (Toy Story 3, Oblivion, The Hunger Games: Catching Fire), και θα είναι έτοιμο μέσα στον Ιανουάριο. Η Disney ακύρωσε τις προγραμματισμένες εξόδους των Star Wars 2 και 3 σε 3D, και πολλοί έσπευσαν να συμπεράνουν ότι ο λόγος ήταν απλούστατα διότι η αντίστοιχη 3D μετατροπή του πρώτου επεισοδίου, The Phantom Menace, δεν απέφερε τα αναμενόμενα, αλλά υπάρχει η ανεπιβεβαίωτη φήμη ότι τα άλλα δύο επεισόδια θα κυκλοφορήσουν μέσα στο 2014 ώστε να έρθουν πιο ‘κοντά’ ημερομηνιακά με την έξοδο της έβδομης ταινίας!

Πλάνα της Disney θέλουν να έχουμε ένα καινούριο Star Wars κάθε χρόνο, συμπεριλαμβανομένων και των spin-offs που ενδέχεται να υπάρξουν, με τη συμβουλή/συμβολή και του George Lucas όπου αυτή χρειάζεται, δείχνοντας έτσι διάθεση να επεκτείνουν το σύμπαν περεταίρω, με τον ίδιο τρόπο που έκαναν με τη Marvel. Γι’ αυτό το λόγο έδωσαν στον Leland Chee, υπεύθυνο διατήρησης του Holocron – της βάσης δεδομένων του Star Wars universe – τη δουλειά να ξεχωρίσει και να επισημοποιήσει τις ξεχωριστές ιστορίες σχετιζόμενες με τα Star Wars, από βιβλία, κόμικ, videogames κλπ, που θα εξυπηρετούν ως canon, δηλαδή θα ανήκουν στην επίσημη συνέχεια της εσωτερικής χρονολογίας του σύμπαντος, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για spin-offs και σεναριακές εμπνεύσεις/εντάξεις στις ταινίες ιδεών παρμένων από τρίτους δημιουργούς! Καλή τύχη στο ξεσκαρτάρισμα…

Τέλος, και για να φέρουν τα πάντα κάτω από μία στέγη και υπό τον έλεγχό τους, την προηγούμενη εβδομάδα η Disney ανακοίνωσε ότι παύει τη διάθεση δικαιωμάτων των Star Wars comics στην Dark Horse που τα είχε τις τελευταίες δύο δεκαετίες, και ξεκινάει από το 2015 συνεργασία με την Marvel (να θυμίσουμε ότι η Disney αγόρασε τη Marvel το 2009), δίνοντας πλέον σε αυτήν το δικαίωμα δημιουργίας κι έκδοσης νέων ιστοριών και περεταίρω επέκτασης του σύμπαντος! “Αυτοί οι τύποι έχουν κερδίσει το δικαίωμά τους να ακολουθήσουν το δημιουργικό τους όραμα. Εγώ απλά θα τους φέρνω τον καφέ”, κάνει χιούμορ ο Horn. Έτσι τώρα πια κανένα cross-over δεν αποκλείεται…

Όσο για τα Indiana Jones, ο πρόεδρος της Disney δήλωσε ότι πολύ δύσκολο να δούμε κάτι καινούριο μέσα στα επόμενα δύο με τρία χρόνια, καθώς ακόμα εξερευνούνται ιδέες. “Δεν έχουμε κάνει τίποτα. Δεν έχουμε ιστορία. Χρειαζόμαστε ιστορία”. Τι διάολο έκανε ο Lucas τόσα χρόνια; Ο Spielberg φημολογείται ότι ενδιαφέρεται (αυτή την ώρα πηδάει από project σε project) όπως και ο Harrison Ford που σε λίγο θα είναι σε οίκο ευγηρίας, για ποιον Indiana μιλάμε;

 

X-Men: Age of Apocalypse (comic)ΙΙ – Ο Bryan Singer έχει επιβεβαιώσει ότι θα είναι πίσω από την παραγωγή του XMen Apocalypse, αλλά και στο σενάριο – μαζί με τους Simon Kinberg (X-Men: The Last Stand, Days of Future Past), Michael Dougherty και Dan Harris από τα X-Men 2 και Superman Returns – όμως καμία επίσημη ανακοίνωση δεν έχει έρθει για την καρέκλα του σκηνοθέτη. Όπως λέει ο ίδιος, υπάρχουν διαπραγματεύσεις στο τραπέζι για τον προγραμματισμό, αλλά και τη διάθεσή του να σκηνοθετήσει, και φήμες τον θέλουν να ζητάει ποσοστά από τα κέρδη από την Fox ώστε να αναλάβει εξολοκλήρου ένα ακόμα sequel μετά το Days of Future Past. Για το Apocalypse του 2016, ο Singer θα ασχοληθεί με τα origins των μεταλλαγμένων, εμπλέκοντάς τους με αυτό που ο άνθρωπος αντιλαμβάνεται ως θεότητα ανά την ιστορία, όπως αφήνει να εννοηθεί, και επιβεβαίωσε ότι θα είναι μία άμεση συνέχεια από εκεί που τελειώνουν οι Ημέρες Ενός Ξεχασμένου Μέλλοντος που θα έρθει στις αίθουσες στις 22 Μαΐου, ενώ διέψευσε τις φήμες ότι ο Apocalypse θα είναι εξωγήινη οντότητα.

Κανείς εκ των ηθοποιών – είτε του νέου είτε του αυθεντικού καστ – δε δείχνει να γνωρίζει κάτι για το Apocalypse. Τα… φιλαράκια, Ian McKellen (Magneto) και Patrick Stewart (Charles Xavier), όταν ρωτήθηκαν για το αν χρειάστηκε να συγχρονίσουν τις ερμηνείες τους με τις νεαρότερες εκδοχές των χαρακτήρων τους στην επερχόμενη ταινία, με τους James McAvoy και Michael Fassbender που τους υποδύονται, απάντησαν χαριτολογώντας: “Όχι. Αυτοί πρέπει να συγχρονιστούν με μας. Εμείς ήρθαμε πρώτοι”, με τον Stewart να σχολιάζει τη συνάντηση με τον νεαρό Xavier, McAvoy:

“Εγώ κι ο James δεν ερχόμαστε μόνο πρόσωπο με πρόσωπο, αλλά σχεδόν μύτη με μύτη. Όταν γυρίσαμε αυτή τη σκηνή, ήταν η πρώτη μέρα δουλειάς για τον James, και η τελευταία δική μου. Αποχαιρετούσα τους XMen κι εκείνος τους χαιρετούσε”

κάνοντας πιο έντονες τις φήμες που θέλουν το Days of Future Past να αποτελεί το τελευταίο κεφάλαιο εμφάνισης του παλαιού καστ και τα επόμενα κεφάλαια των X-Men να συντηρούνται ως επί το πλείστον από το νεαρότερο καστ που καθιερώθηκε με το First Class!

 

Pearce's ALL HAIL THE KING (2014 short)

Ο Ben Kingsley στο All Hail The King, marvel one-shot

ΙII Με την κυκλοφορία του Thor: The Dark World σε dvd και blu-ray στις 25 Φεβρουαρίου, η Marvel έκανε γνωστό ότι θα συμπεριλαμβάνει ένα ‘one-shot’, μία 14λεπτη ταινία μικρού μήκους ονόματι All Hail The King, με πρωταγωνιστή τον Ben Kingsley, στο ρόλο του Trevor Slattery, που είχαμε δει στο τρίτο Iron Man. Με τη σύλληψή του στο τέλος της ταινίας, το All Hail The King θα διαδραματίζεται στις Seagate φυλακές, όπως αποκαλύπτουν και οι πρώτες φωτογραφίες, και οι fans ελπίζουν ότι η Marvel θα εκμεταλλευτεί την ευκαιρία να ‘διορθώσει’ την για πολλούς ‘ιεροσυλία’ της να χρησιμοποιήσει το όνομα του arch enemy του Iron Man, The Mandarin, επί ματαίω.

Ο συν-σεναριογράφος Drew Pearce (Iron Man 3) αναφέρει ότι στις συζητήσεις που είχαν με όλο το παρεάκι της Marvel για το θέμα του short, ήταν ο Joss Whedon (The Avengers) που επέμεινε να χρησιμοποιήσουν τον χαρακτήρα του Ben Kingsley και την ευκαιρία να έχουν ένα τέτοιο ηθοποιό στο οπλοστάσιό τους, και σχολιάζει σχετικά:

Δεν ξέρω αν εκείνος έχει – και δεν έχει να κάνει με μένα – δεν ξέρω αν έχει υπάρξει πιο αστείος από το ρόλο του σαν Trevor. Φυσικά προφανώς δεν είναι αστείος όταν είναι ο Γκάντι ή στη Λίστα του Σίντλερ, αλλά αυτό που κάνει με τον Trevor είναι εκπληκτικό.

Και συνεχίζει αναφορικά με την ιστορία, συνδέοντας την με τα Iron Man:

Λέγεται πολύ σύντομα στο Iron Man 3 ότι ο Aldrich Killian (Guy Pearce) πήρε κάτι που ήταν πραγματικό, ιστορικά πραγματικό, και πολιτισμικά πραγματικό, και το χρησιμοποίησε για τους δικούς του σκοπούς – ουσιαστικά χρησιμοποιώντας ένα αρχαίο concept τρομοκρατίας. Αυτό που το All Hail The King κάνει είναι να δείξει ότι όλα από το πρώτο Iron Man (συμπεριλαμβανομένων και των τρομοκρατικών πυρήνων) ήταν αλήθεια ούτως ή άλλως. Το ξέραμε ότι τα Δέκα Δαχτυλίδια ήταν πραγματικός τρομοκρατικός πυρήνας.

Άραγε θα θιχτεί ξανά ο χαρακτήρας του The Mandarin, κι αν ναι, θα βρίσκεται ο Kingsley τελικά από πίσω, αφήνοντας να εννοηθεί ότι… ο Trevor ήταν απλά μία μάσκα, και όχι το αντίστροφο; Παρεμπιπτόντως οι Seagate φυλακές έχουν ρόλο στον κόσμο της Marvel, είναι οι φυλακές από τις οποίες απέδρασε ο χαρακτήρας Luke Cage. Θα έχουμε εισαγωγή νέου χαρακτήρα για την τρίτη φάση του Marvel universe;

 

Dante's BURYING THE EX (2014)ΙV Σε crowdfunding καμπάνια πρόκειται να προβούν οι συντελεστές της νέας κωμωδίας τρόμου του Joe Dante, Burying The Ex. Ο εκ των εκτελεστικών παραγωγών Cassian Elwes (Dallas Buyers Club) αναφέρει:

…θέλαμε να το κάνουμε από μία μικρή ανεξάρτητη ταινία, μία ταινία για την οποία θα μιλάει ο κόσμος. Θέλουμε να γνωρίζουμε ποιο είναι το κοινό μας ώστε να συνεργαστούμε μαζί τους όσο ολοκληρώνεται η παραγωγή. Να τους δείξουμε κλιπ, να τους αφήσουμε να συμμετέχουν στη διαδικασία.

Η καμπάνια ξεκίνησε μέσα στο Δεκέμβριο, και θα είχε επισκέψεις στο σετ, όπως και εισιτήρια για την πρεμιέρα, blu-ray και διάφορα άλλα πακέτα δώρων για όποιον αποφάσιζε να ρίξει χρήματα για να βοηθήσει το Burying The Ex στη διαδικασία του post-production. Τελικά αποφάσισαν να την αναβάλλουν για μετά το τέλος των εορτών, για κάποια από αυτές τις ημέρες δηλαδή, οπότε μείνετε συντονισμένοι. Τουλάχιστον για την ώρα έχουμε νέο teaser poster. Περισσότερες πληροφορίες για την ταινία εδώ.

 

V Μετά από ανθολογίες τρόμου, όπως τα VHS ή το The ABCs of Death, στη μόδα μπαίνουν και οι Ιταλοί σκηνοθέτες που έχουν και παράδοση στο giallo είδος! Συγκεκριμένα, οι Lamberto Bava, Antonio Bido, Enzo G. Castellari, Luigi Cozzi, Alberto De Martino, Ruggero Deodato, Aldo Lado, Umberto Lenzi, Edoardo Margheriti, Sergio Martino, Sergio Stivaletti και Tonino Valerii θα προσπαθήσουν να αναβιώσουν τον ιταλικό τρόμο με 12 μακάβρια επεισόδια που θα συνθέσουν την ανθολογία “The Book” και με κεντρικό θέμα τη Ρώμη. Πέρα από τα ίδια τα ονόματα, την αγωνία εντείνει η είδηση ότι θα επιστρέψει στη μουσική επένδυση η ιταλική μπάντα Goblin που διακόσμησε αξιομνημόνευτα τις ταινίες του Dario Argento στα 70’s και 80’s, και το σενάριο γράφει ο πολύπειρος του είδους Dardano Sacchetti (Zombi 2, Demons, The Beyond, City of the Living Dead)! Δυστυχώς όμως η crowdfunding καμπάνια δεν έχει φτάσει ούτε καν κοντά στο στόχο των 100 χιλιάδων δολαρίων και απομένουν μόλις 11 ημέρες.

 

OLDBOY (2013) postersVI – Το ανίερο remake του κορεάτικου Oldboy από τον Spike Lee φαίνεται πήρε αυτό που του άξιζε. Δεν ξεπέρασε καν τα 2 εκ. δολάρια στα αμερικάνικα ταμεία και η ανταπόκριση του κόσμου ήταν εξαιρετικά αρνητική. Σα να μην έφταναν όλα αυτά, τον προηγούμενο μήνα είχε ξεσπάσει σκάνδαλο σχετικά με κομμάτια του artwork που χρησιμοποιήθηκαν επίσημα στο marketing, καθώς ο φωτογράφος και σχεδιαστής Juan Luis Garcia ισχυρίστηκε ότι η διαφημιστική εταιρία πίσω από το Oldboy του έκλεψε τα σχέδια. Έγραψε ανοιχτό γράμμα προς το σκηνοθέτη (βρήκε τώρα άνθρωπο για κατανόηση…) εξηγώντας την κατάσταση, στο οποίο αναφέρει πως η εταιρία του έκανε τη ζωή κόλαση για δύο μήνες μέχρι να τελειώσει τα σχέδια. Έπειτα τον συνέχαραν διότι τα τελικά σχέδια άρεσαν στο σκηνοθέτη, όμως η προσφορά που του έκαναν για τα δικαιώματα ήταν εξαιρετικά χαμηλή έως εξευτελιστική.

Είπαν ότι το σημαντικό δεν είναι τα λεφτά, αλλά η δημοσιότητα και η δυνατότητα για μελλοντικές δουλειές. Αφού το σκέφτηκα πολύ καλά, αποφάσισα να αρνηθώ. Προσπάθησα να διαπραγματευτώ και αρνήθηκαν. Βγάζω τα ίδια λεφτά μέσα σε μια μέρα σα βοηθός φωτογράφου με αυτά που μου πρόσφεραν, και σε αυτά τα σχέδια εργαζόμουν σχεδόν αποκλειστικά για δύο μήνες. Η εταιρία ήταν έξαλλη. Μου είπαν ότι δεν θέλω να τα βάλω με τον SpikeLee, ότι δε θα έβρισκα δουλειά ποτέ ξανά, ότι ήμουν ένας αξιοκαταφρόνητος άνθρωπος, ότι εύχονταν να μη με είχαν γνωρίσει κι ότι θα μου μήνυαν τον κώλο ως τη λήθη!

λέει ο καλλιτέχνης στο γράμμα που έχει πλέον κατεβάσει από το προσωπικό του site.

Λάδι στη φωτιά έβαλε ο αμφιλεγόμενος πίσω από την κάμερα σκηνοθέτης που σχολίασε στο twitter του

δεν έχω ξανακούσει ποτέ για αυτόν τον Juan Luis Garcia, αν έχει θέμα, δεν το ‘χει μαζί μου. Δεν τον προσέλαβα, δεν τον ξέρω. Φτηνό κόλπο να γράφει σε μένα, γιο.

για να συνεχίσει στο instagram μετά από πιέσεις αναγνωστών του

γιατί να πληρώσω κάποιον που δεν έχω γνωρίσει ή δεν είχα ποτέ επαφή μαζί του; Δεν έκανε ποτέ κάποια συμφωνία μαζί μου. Γιατί δεν με πληρώνετε για τα ηλίθια κείμενά σας την ημέρα των Ευχαριστιών;

Η ομοιότητα στα poster είναι εμφανής, αν και υπάρχουν και τα αντεπιχειρήματα σε αυτό, μιας και η συγκεκριμένη σκηνή είναι ούτως ή άλλως σεναριακό κομμάτι, αλλά η αντίδραση της εταιρίας –αν αληθεύει- και του σκηνοθέτη είναι για κλάματα. Αν παρ’ ολ’ αυτά ενδιαφέρεστε για το remake, μπορείτε να επισκεφθείτε το επίσημο tumblr της FilmDistrict και να διαβάσετε δωρεάν το prequel comic 3-τευχών “The Devils Eyes” των Jason Badower και Rich Silverman! Το Oldboy είναι προγραμματισμένο να βγει στις ελληνικές αίθουσες στις 30 Ιανουαρίου.

 

VII – Το νέο θρίλερ του Scott Derrickson για το οποίο σας είχαμε μιλήσει, σε παραγωγή Jerry Bruckheimer και με πρωταγωνιστή τον Eric Bana, Beware The Night, άλλαξε τον τίτλο του σε Deliver Us From Evil! Το σενάριο βασίστηκε στο βιβλίο Beware The Night των Ralph Sarchie και Lisa Collier Cool που έχει να κάνει με πραγματικές εξερευνήσεις υποθέσεων του υπερφυσικού. Το Deliver Us From Evil έχει ημερομηνία εξόδου την 2η Ιουλίου του 2014, και ιδού οι πρώτες φωτογραφίες.

as published @ ireporterworld.com
Advertisements

Share A Thought

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s