Πανδαισία χρωμάτων και εφέ στο THE MONKEY KING [trailer]

Pou-Soi's THE MONKEY KING (2014)

Η διασκευή του κλασικού κινέζικου παραμυθιού κάνει πρεμιέρα στο τέλος του μήνα

Μία ακριβή συμπαραγωγή του Χονγκ Κονγκ και της Αμερικής, το The Monkey King (Dà Nào Tiān Gōng) επιχειρεί να πει κομμάτι της ιστορίας του Journey To The West, ενός εκ των τεσσάρων κλασικών ιστοριών της κινέζικης λογοτεχνίας και μυθολογίας που γράφηκε τον 16ο αιώνα από τον Wu Cheng’en. Σε αυτή ένας βουδιστής μοναχός, ο Xuanzang ταξιδεύει στην Ινδία για να πάρει στην κατοχή του ιερές γραφές, πράγμα που το καταφέρνει μετά από πολλές δοκιμασίες, αλλά και με τη βοήθεια τριών προστατών που θέλουν να εξιλεωθούν για τις αμαρτίες τους.

Ένας εξ’ αυτών είναι ο Sun Wukong, ο “Monkey King”, μία μαϊμού γεννημένη από μία πέτρα καλλιεργημένη από τα Πέντε Στοιχεία που στη συνέχεια μαθαίνει την τέχνη του Tao και τα μυστικά της αθανασίας και αποκτά τέτοια δύναμη ισάξια των θεοτήτων που ξεσηκώνεται ενάντια στον αυτοκράτορα του Παραδείσου. Η ιστορία του περιγράφεται στο πρώτο μέρος του βιβλίου – στα πρώτα 7 από τα 100 κεφάλαια.

Το Journey To The West έχει διασκευαστεί πάμπολλες φορές, όπως στο ομότιτλο The Monkey King, κινουμένων σχεδίων του 1965, αλλά και στο φετινό Journey To The West του Stephen Chow, τη μεγαλύτερη εισπρακτική επιτυχία της Κίνας για τη χρονιά που μας πέρασε (200 εκ. δολάρια εισπράξεις). Έτσι βάζει το The Monkey King σε σκληρό ανταγωνισμό για το ίδιο πηγαίο υλικό – σχεδόν μου θυμίζει την άτυπη κόντρα του Red Cliff με το Three Kingdoms το 2008, όταν και τα δύο ήταν βασισμένα σε μία άλλη εκ των τεσσάρων μεγάλων κινέζικων ιστοριών, στο Romance of the Three Kingdoms.

Pou-Soi's THE MONKEY KING (2014)

Ο Chow Yun-Fat παρέα με ένα δράκο

Ο σκηνοθέτης Cheang PouSoi (Accident) ξεκίνησε τα γυρίσματα το 2010 με ένα budget που έφτασε τα 60 εκ. δολάρια, αλλά η ομάδα του πέρασε πάνω από δύο χρόνια τελειοποιώντας τα ψηφιακά εφέ, γι’ αυτό και η ταινία καθυστέρησε τόσο πολύ. Η παραγωγή στρατολόγησε επαγγελματίες του Hollywood για τα εφέ, όπως τον υπεύθυνο για τα οπτικά εφέ David Ebner (G.I. Joe: The Rise of Cobra) και τον Shaun Smith (300, I Am Legend) για το make-up και το creature design. Όπως κάθε μεγάλη κινέζικη επική παραγωγή, πολλή δουλειά πέφτει στο κομμάτι των κοστουμιών (μία πρώτη γεύση και στα posters παρακάτω), την οποία εδώ αναλαμβάνουν ο καταξιωμένος William Chang από τις ταινίες του Wong Kar Wai, ο Yee Chung Man (Curse of the Golden Flower) και η Guo Pei από τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου. Από τα Ip Man μας έρχεται ο σεναριογράφος Edmond Wong που εδώ ξαναγράφει την ιστορία για τις ανάγκες της ταινίας, αλλά και ο μοντέρ Cheung KaFai.

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους δε θα μπορούσαν να λείπουν τα μεγάλα ονόματα για μια τέτοια υπερπαραγωγή. Τον Monkey King υποδύεται ο Donnie Yen (Ip Man, Seven Swords, Hero) που σκηνοθετεί και τη χορογραφία, τον Αυτοκράτορα του Παραδείσου ο Chow YunFat (Τίγρης και Δράκος, Hard Boiled, Curse of the Golden Flower) και τον Ταύρο-Δαίμονα βασιλιά ο Aaron Kwok (The Storm Riders, Cold War)!

Η αναμονή τελείωσε και το The Monkey King θα κάνει πρεμιέρα και σε 3D στις 31 Ιανουαρίου στην Κίνα και το Χονγκ Κονγκ, ενώ η Δύση το περιμένει από το καλοκαίρι κι έπειτα. Εκτός του τελευταίου action trailer παραπάνω, δείτε και το αγγλόφωνο teaser, αλλά και επιλογές από τα posters που έχουν σχεδιαστεί για όλους τους κεντρικούς και μη χαρακτήρες.

Προσωπικά, είναι πολύ… πολύχρωμο για τα γούστα μου και μια μαϊμού στον κεντρικό ρόλο δε με προσελκύει… αλλά ποιος ξέρει, μπορεί να μας αποζημιώσει η ιστορία.

as published @ ireporterworld.com
Advertisements

Share A Thought

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s