Ο Chris Evans και οι συντελεστές για τη διαφορετικότητα του νέου CAPTAIN AMERICA

Russo bros' CAPTAIN AMERICA: THE WINTER SOLDIER (2014)

Πολιτικό θρίλερ η ταμπέλα του Captain America: Ο Στρατιώτης του Χειμώνα, τα 70’s η επιρροή των σκηνοθετών

Ο πρώτος Captain America, ο Πρώτος Εκδικητής, δε θα λέγαμε ότι ήταν κι από τις ταινίες με τη μεγαλύτερη επίδραση στο κινηματογραφικό στερέωμα της Marvel. Δεν ήταν ακριβώς αδιάφορη, είχε εκρηκτική δράση ανά στιγμές και το ρετρό feel που της άρμοζε, αλλά ήταν ταυτόχρονα αρκετά αφελής και campy. Σίγουρα δεν ήταν η χειρότερη –αυτή την τιμή έχει κατά την άποψή μου το δεύτερο Iron Man- αλλά ίσως ο ήρωάς της είναι πράγματι ντεμοντέ για τον κόσμο μας. Αν σκεφτεί κανείς ότι ο Tony Stark έχει την υποκριτική εξυπνάδα και το attitude που προσδίδει ο Downey Jr., ο Thor έχει τη φαντασία, ο Hulk το απρόβλεπτο κι ότι… ε απλά τα σπάει, ο Captain America είναι ίσως ο πιο αγαθός της ήρωας, ο παραδοσιακός ταπεινός ιππότης μιας χρυσής, ευδιάκριτης εποχής, ο αντίστοιχος γήινος Superman. Και δε θα δίναμε και πολλή σημασία στο sequel, αν δεν μας έπιανε τόσο απροετοίμαστους στην εξολοκλήρου διαφοροποίηση του στυλ για το Winter Soldier!

Πριν από το στυλ όμως έρχεται ο χαρακτήρας, κι αυτός, παρότι σταθερός στις αξίες του, έχει μια καινούρια εποχή να συνηθίσει, μετά τον ασταμάτητο χαμό των Avengers, και το Winter Soldier ξεκινάει ακριβώς από εκεί που τελείωσαν οι Εκδικητές. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο ταλαντούχος πρωταγωνιστής Chris Evans (Snowpiercer, Scott Pilgrim vs The World, Street Kings):

Πραγματικά δεν έχουμε εξετάσει την περίοδο προσαρμογής του. Στους Avengers είχαμε τόσους χαρακτήρες να εξετάσουμε που δεν έχεις το χρόνο να αφιερώσεις σε κάποιον μεμονωμένα. Σε αυτή την ταινία πολλά συμβαίνουν για τον Steve. Προσπαθεί να εγκλιματιστεί στο σύγχρονο κόσμο. Δε θέλω να προδώσω πολλά, αλλά έχει να κάνει με την προσπάθειά του να μάθει πώς μπορεί να ταιριάξει. Είναι ένας άντρας από τα 40’s. Μόλις ξύπνησε. Για όλους τους άλλους ήταν κάτι σταδιακό το να φτάσουν στο 2014. Αλλά για κείνον, ξαφνικά υπάρχει το internet, τα κινητά και το Patriot Act. Η τεχνολογία του είναι κάτι πρωτόγνωρο, όπως και η πρόσβαση που η κυβέρνηση έχει σε αυτή την τεχνολογία.

Ο πρόεδρος της Marvel, και παραγωγός της ταινίας και διαχειριστής του Marvel universe, Kevin Feige, σχολιάζει και τη ολοένα και μεγαλύτερη ένταξη της S.H.I.E.L.D. στα δρώμενα και προσθέτει:

Δε θα επιστρέφαμε στον Β’ Παγκόσμιο. Ο Captain δεν μπορεί να ταξιδέψει πίσω στο χρόνο. Οπότε όταν ο Tony (σ.σ. Stark) μπορεί να πάει στο σπίτι του στο Malibu κι ο Thor στο Asgard και ο Hulk να το ρίξει έξω κατά κάποιο τρόπο, ο Captain έμεινε κολλημένος. Οπότε μένει αναγκαστικά με την S.H.I.E.L.D. γιατί δεν έχει κάπου αλλού να πάει. Αλλά δεν είναι άνετα εκεί. Όπως φαντάζεστε, κάποιος που έχει περάσει 70 χρόνια παγωμένος, ξυπνάει για να πολεμήσει ένα μάτσο εξωγήινους παρέα με ένα μάτσο παράξενους τύπους – προσπαθεί να καταλάβει τη ζωή του. Κι έτσι όπως του δίνεται η ευκαιρία να αφήσει πίσω του το παρελθόν του και να επικεντρωθεί στο σύγχρονο κόσμο, ένα φάντασμα του παρελθόντος εμφανίζεται. Με τη χρυσή γενιά του Β’ Παγκοσμίου, υπάρχει μία τάση να καθρεφτίζεις αυτή την περίοδο και να λες τα πράγματα ήταν μαύρα και άσπρα τότε, και τώρα είναι δύσκολο να γνωρίζεις ποιοι είναι οι κακοί. Θέλαμε να παίξουμε λίγο με το γεγονός ότι ο Captain δε νιώθει και τόσο άνετα με τον τρόπο που η S.H.I.E.L.D., και ιδιαίτερα ο Nick Fury, λειτουργεί. Ο Fury σίγουρα κινείται στο όριο. Έχει, νομίζω, πει ψέματα σε κάθε ήρωα κάθε ταινίας, αν και φαινομενικά πάντα για το απώτερο καλό.

 Russo bros' CAPTAIN AMERICA: THE WINTER SOLDIER (2014)

Η S.H.I.E.L.D. αποκτάει ολοένα και μεγαλύτερο βάρος στο να συνδέσει τους Avengers μεταξύ τους, είναι πια, από το 2ο IronMan κι έπειτα, ο ρεαλιστικός συνδετικός κρίκος του Marvel universe, μεταξύ των ταινιών αλλά και της τηλεοπτικής σειράς του Joss Whedon κι απ’ ότι λέγεται στο Winter Soldier θα ντεμπουτάρει και η βάση της, το Triskellion, τα αρχηγεία της από το κόμικ που εκεί χρησιμεύουν και ως φυλακή των υπερ-villains. Και τα εσωτερικά ζητήματα της S.H.I.E.L.D., για τα οποία είχαμε μια πρώτη ένδειξη στο Avengers είναι και προφανώς το σεναριακό κομμάτι που πατάνε για να επιχειρήσουν οι δημιουργοί μια πιο κατασκοπευτική ματιά, μακριά από ό,τι έχουμε συνηθίσει μέχρι τώρα.

Στην προσπάθειά μας να προσδώσουμε μοναδικότητα και διαφορετικότητα σε όλες τις ταινίες μας, βρεθήκαμε να κοιτάμε πίσω σε ταινίες όπως ο Κόνδορας, αλλά και άλλα πολιτικά θρίλερ των 70’s: The Parallax View, All The Presidents Men. Εκείνη την εποχή ο Captain υπήρχε στα κόμικ. Βρέθηκε από τα ευμετάβλητα 60’s στην εποχή του Watergate, στην εποχή του Reagan και στην εποχή που βρισκόμαστε τώρα. Στα κόμικ ήταν ένα σπουδαίο ταξίδι για τον Steve, αλλά δεν μπορούσαμε να τον ταξιδέψουμε σε αυτά τα χρόνια γιατί στο κινηματογραφικό μας σύμπαν αυτός κοιμόταν. Αλλά θέλαμε να τον αναγκάσουμε να αντιμετωπίσει αυτό το ηθικό αίνιγμα, κάτι με γεύση από τα 70’s. Κι αυτό το κάτι στην ταινία μας παίρνει τη μορφή της S.H.I.E.L.D

…αναφέρει ο Feige.

Στο σενάριο επιστρέφουν οι Stephen McFeely και Christopher Markus από το πρώτο Captain America, το Pain & Gain και τα Χρονικά της Νάρνια, και ο McFeely συναινεί ως προς το κλίμα του sequel και τη χρήση του χαρακτήρα του Winter Soldier – Bucky Barnes – ως νέου villain που είναι…

ένα προϊόν αμφισβητούμενων και διεφθαρμένων πρακτικών που δε σε κάνουν να χαίρεσαι όταν τις ξεσκεπάζεις. Όλα έδειχναν προς κάτι σαν τις Τρεις Μέρες του Κόνδορα. […] Έχει την αίσθηση διαφορετικού είδους, μπορούμε να το πούμε αυτό. Είμαστε πολύ περήφανοι για την πρώτη ταινία, γιατί ήταν η «ερωτική» μας εξομολόγηση, και η εξομολόγηση του Joe Johnston προς τον Indiana Jones, οπότε είχε αυτό τον παλμό των 40’s. Ενώ αυτό είναι ένα πιο μοντέρνο συνωμοτικό πολιτικό θρίλερ. Οπότε είναι μια γρήγορη κούρσα. Η δράση θα είναι ανάλογη. Θα δείτε τον Captain να παλεύει με έναν τρόπο που δεν τον έχετε ξαναδεί, τουλάχιστον όχι από το συγκεκριμένο χαρακτήρα. Το DNA είναι το ίδιο, αλλά το ζώο είναι διαφορετικό.

Russo bros' CAPTAIN AMERICA: THE WINTER SOLDIER (2014)

Chris Evans (Captain America) και Scarlett Johansson (Black Widow)

Ο έτερος σεναριογράφος Markus σχολιάζει και την «βαρετή» σταθερότητα του κεντρικού ήρωα:

Αυτό που μας βοηθάει να ξεπεράσουμε τον ευσεβή πρόσκοπο που θα μπορούσε να γίνει, είναι ότι δε θέλει να γίνει έτσι. Θα προτιμούσε να είναι απλά ο Steve Rogers, να περπατάει στο δρόμο και να βοηθάει τον κόσμο όποτε μπορεί. Ένιωσε το κάλεσμα όταν ξέσπασε ο Πόλεμος. Είναι σαν η σταθερά του κόσμου και πράγματα συμβαίνουν γύρω του και επηρεάζονται από αυτόν. Είναι ενδιαφέρον σε αυτή την ταινία, για παράδειγμα, να παρατηρήσει κανείς τη σχέση του με τη Black Widow, η οποία φυσικά έχει πολύ διαφορετική νοοτροπία. Το κάνει δύσκολο για τους εκτελεστικούς παραγωγούς που συχνά θέλουν ένα “τόξο”, μία εξέλιξη. Είναι δύσκολο να μην ακουστείς τεμπέλης όταν τους λες ότι δεν έχει εξέλιξη.

Τη μεγάλη έκπληξη όμως γι’ αυτό το εγχείρημα την προκάλεσε η επιλογή των σκηνοθετών. Τα αδέρφια Anthony και Joe Russo δηλώνουν μεγάλοι κόμικ geeks, μόνο που η εμπειρία τους είναι κυρίως στην τηλεόραση, αναγνωρισμένοι για τη σειρά ‘Community’ και το ‘Arrested Development’. Όμως το ότι επιλέχθηκαν δείχνει μία τόλμη από τη μεριά της Marvel να εμπιστευτούν νέους ανερχόμενους σκηνοθέτες, και δη από τον τηλεοπτικό κόσμο, ανθρώπους δηλαδή που γνωρίζουν καλύτερα απ’ οποιονδήποτε άλλον να προσδίδουν ανθρωπιά και οικειότητα στους χαρακτήρες τους. Κι αφού το μεγάλο στοίχημα της Marvel με τον Joss Whedon στο πηδάλιο της μεγαλύτερής τους ταινίας με το Avengers ήταν άκρως επιτυχημένο, γιατί να μην το συνεχίσουν. Με την εξαίρεση βέβαια του Joe Johnston, ίσως του μοναδικού βετεράνου σκηνοθέτη, όταν αυτός επελέγη για το πρώτο Captain America, αλλά υποθέτω ότι το πολεμικό setting του Β’ Παγκοσμίου και η Indiana Jones αισθητική δεν τους άφηνε και πολλά περιθώρια πειραματισμών.

Μου αρέσει που κάνουμε αντισυμβατικές επιλογές – είναι μόνο αντισυμβατικές μέχρι να βγει η ταινία και μετά κάθε στούντιο προσλαμβάνει τους δημιουργούς μας και μεταβαίνουν σε μεγαλύτερα projects. Χαίρομαι πολύ όταν συμβαίνει αυτό. Ο Kenneth Branagh ξεκινάει το δεύτερο franchise στη Disney τώρα με τη Cinderella στη μετά-Θορ εποχή και τελείωσε το Jack Ryan για την Paramount, κι όταν τον προσλάβαμε όλοι αναρωτιούνταν τι συμβαίνει. Οι Russo νομίζω θα εκπλήξουν πολύ κόσμο, δουλεύουν απίστευτα πολύ, είναι απίστευτα ταλαντούχοι και βάζουν το κεφάλι κάτω για πέντε εβδομάδες για να τελειώσουν μία υπέροχη ταινία.

…αναφέρει ο Kevin Feige.

Russo bros' CAPTAIN AMERICA: THE WINTER SOLDIER (2014)

Οι Russo επελέγησαν πάνω από σκηνοθέτες όπως ο George Nolfi (The Adjustment Bureau) και ο Gary Gray (The Italian Job, The Negotiator) και σχολιάζουν τη στιγμή που πήραν τη δουλειά: “Δουλεύαμε στην τρίτη σεζόν του Community και λάβαμε ένα τηλεφώνημα από τον ατζέντη μας που έλεγε ότι ο Kevin Feige ήταν μεγάλος οπαδός της σειράς.” Το χεράκι του γι’ αυτό είχε βάλει κι ο Steven Soderbergh που όπως είχε πει πέρυσι:

Όταν οι Russo κυνηγούσαν το sequel του Captain America με πήραν τηλέφωνο και μου ζήτησαν να πάρω τη Marvel και να τους μιλήσω γι’ αυτούς, γιατί έχω μια σχέση μαζί τους. Τους είπα, πείτε μου γιατί θέλετε να το κάνετε. Και λένε, επειδή έχουμε μία συλλογή κόμικς αξίας 60 χιλιάδων δολαρίων, επειδή είμαστε παθιασμένοι με αυτό το πράγμα. Και λέω, ok απλά ήθελα να ελέγξω. Γιατί εγώ δεν έχω εμμονή με αυτό, γι’ αυτό δεν μπορώ να το κάνω, αλλά δεν το ήξερα οπότε ήθελα να βεβαιωθώ ότι το κυνηγάνε για τους σωστούς λόγους και όπως αποδεικνύεται το κατάφεραν και πήραν τη δουλειά και θα την κάνουν μια χαρά γιατί την αγαπάνε, ενώ εγώ δεν είμαι ο κατάλληλος.

Οι Russo σχολιάζουν τα πολιτικά δρώμενα και τις περίπλοκες εποχές που ζούμε:

Αυτό που έκανε τα θρίλερ των 70’s ενδιαφέροντα είναι το γεγονός ότι ήταν μια πολύ περίπλοκη εποχή. Ξεσκεπάζαμε το Watergate και συνειδητοποιούσαμε πόσο διεφθαρμένο ήταν το σύστημα. Τώρα, με τον πολλαπλασιασμό των κοινωνικών δικτύων, ξεσκεπάζεις την NSA και η είδηση κάνει το γύρο του κόσμου σε 30 δευτερόλεπτα. Και μετά έχουμε και την ηθικότητα των μη επανδρωμένων σκαφών. Είναι σωστό να τα χρησιμοποιείς προληπτικά για να σκοτώσεις πιθανούς υπόπτους τρομοκράτες πριν οποιασδήποτε μορφής δίκη; Οι εποχές που ζούμε τώρα είναι ακόμα πιο περίπλοκες.

Αν έχετε δει το εκπληκτικό trailer (παρακάτω), είναι εμφανές ότι δίνεται μεγάλη βάση στη δράση αυτοκινητοκυνηγητών. Μάλιστα μια πηγή αναφέρει ότι έχει περισσότερη δράση με οχήματα απ’ ότι είχαν όλες οι προηγούμενες ταινίες της Marvel μαζί! Κι αν εξαιρέσει κανείς το νέο sidekick του Captain America, τον Falcon, που είναι ο μοναδικός με φτερά, είναι λογικό να υποθέσει κανείς πόση δράση «εδάφους» θα έχουμε και με την έντονη παρουσία της S.H.I.E.L.D. Οι Russo αναφέρουν σαν μεγάλη επιρροή το French Connection:

Το μελετούσαμε ξανά και ξανά σε αργή κίνηση. Γιατί είναι αυτό το αυτοκινητοκυνηγητό τόσο αποτελεσματικό; Επειδή νοιάζεσαι για το ποιος είναι στο αμάξι. Ο τόνος του The Conversation, του Blow Out. Το πώς ο ηχητικός σχεδιασμός βοηθάει στην παράνοια. Χτίζουμε τέτοια πράγματα στα πίσω ηχεία που δεν πολυακούς. Είμαστε πραγματικοί fan της Έντασης (σ.σ. του Michael Mann) και όλης της ακολουθίας της ληστείας με αυτό το verite στυλ.

Η συμμετοχή και μόνο του Winter Soldier δείχνει ότι το κεντρικό σεναριακό concept είναι παρμένο από τις ιστορίες του κομίστα Ed Brubaker, αν και υπάρχει η έντονη φημολογία κι από αυτά που έχουν θεαθεί από τα γυρίσματα που έγιναν το προηγούμενο καλοκαίρι στο Cleveland, κυρίως, αλλά και αυτά που γνωρίζουμε για τη συμμετοχή της S.H.I.E.L.D., το ρόλο του Nick Fury σε αυτή, αλλά και την εισαγωγή του χαρακτήρα του επικεφαλή της οργάνωσης, Alexander Pierce, που τον υποδύεται ο Robert Redford (!), ότι υπάρχουν σαφείς επιρροές από την μινι-σειρά Nick Fury vs S.H.I.E.L.D. του Bob Harras του 1988, κι επειδή πολλοί μπορεί να μην τη γνωρίζετε, καλύτερα να αποφύγουμε τα spoilers.

Russo bros' CAPTAIN AMERICA: THE WINTER SOLDIER (2014)

Robert Redford (Alexander Pierce) και Samuel Jackson (Nick Fury)

O βετεράνος πάντως κομίστας Brubaker δεν είχε ούτε καν ρόλο συμβούλου στο σενάριο, αλλά συγχαίρει τους δημιουργούς:

Το σενάριο που διάβασα ήταν φανταστικό. Ήταν η καλύτερη Marvel ταινία. Ήταν πολύ περίεργο γιατί έμοιαζε με το κόμικ μου, όταν ταυτόχρονα δεν έλεγε την ίδια ιστορία με το κόμικ μου. Έχει στιγμές εδώ κι εκεί που έλεγα, ‘έι εγώ το έγραψα αυτό’. Αλλά κυρίως, δεν θα είναι αυτό που ο περισσότερος κόσμος νομίζει ότι θα είναι. Ο τόνος του είναι τόσο κοντά στο κόμικ που εγώ κι ο Steve Epting κάναμε τα πρώτα χρόνια, όπου έχεις την αίσθηση μιας κατασκοπευτικής ιστορίας, περισσότερο από μίας ιστορίας υπερήρωα, και με πολλή δράση μέσα.

Οι περισσότεροι ηθοποιοί μέχρι και την τελευταία στιγμή δεν ήξεραν καν αν (και ως τι) θα επιστρέψουν, με την απόλυτη μυστικότητα που κινείται η Marvel για το σενάριό της. Πέρα από τους Chris Evans ως Captain America / Steve Rogers, Samuel Jackson ως Nick Fury, Scarlett Johansson ως Black Widow ή Natasha Romanoff και Robert Redford ως Alexander Pierce, θα έχουμε τελικά επιστροφή για τον Dominic Cooper (Mamma Mia, Abraham Lincoln: Vampire Hunter) ως ο πατέρας του Tony Stark, Howard Stark, αλλά και για τον παλιό έρωτα του Steve Rogers, την Hayley Atwell (Cassandra’s Dream, The Ducchess) ως Peggy Carter, ενδεχομένως σε flashback σκηνές. Μάλιστα στα extras του DVD του Iron Man 3 συμπεριλήφθηκε το short film ‘Agent Carter’ που αφορά το δικό της ρόλο μετά την εξαφάνιση του Captain America στους πάγους της πρώτης ταινίας!

Στο ρόλο του Sam Wilson, aka The Falcon, και στο πλάι του Captain America και της Black Widow, θα βρίσκεται ο Anthony Mackie (The Hurt Locker, Pain & Gain), ο οποίος δηλώνει αναφορικά με τους έγχρωμους υπερήρωες:

Κάθε φορά που πάω να δω μία ταινία από κόμικ έχω ένα γιο τριών ετών και πάντα μου λέει ότι θέλει να γίνει ο SpiderMan ή ο Captain America. Είναι άδικο για τα έγχρωμα παιδιά να μην έχουν ίνδαλμα έναν υπερήρωα. Όταν με κάλεσαν για τον Falcon, δεν το σκέφτηκα καν. Νιώθω ότι αυτό είναι για μια ολόκληρη γενιά που έχει τώρα την ευκαιρία να γνωρίσει έναν υπερήρωα όπως γνωρίσαμε εμείς. Μεγαλώσαμε με τον Spawn και τον Meteor Man. Κάθε παιδί είχε μια κατσαρόλα ή ένα τενεκέ και παρίστανε τον Meteor Man, οπότε είμαι ενθουσιασμένος αν μερικά παιδιά θα λένε το ίδιο και για τον Falcon. Η κόμικ σειρά του δεν έζησε πολύ. Αν κοιτάξεις το πότε τον σύστησαν και τι προσπάθησαν να κάνουν με αυτόν, ήταν ένας ενδιαφέρον χαρακτήρας που δεν εκτελέστηκε σωστά. Έτσι όταν σταμάτησε η σειρά του, τον ξανασύστησαν σαν τον αντίστοιχο “Robin” για τον Batman του Captain America, για να δώσουν νέα πνοή στο χαρακτήρα. Είναι κάτι που αν δεν είσαι γνώστης του αντικειμένου, δε θα τον ήξερες, σε αντίθεση με τον Μαύρο Πάνθηρα που είχε μεγάλη πορεία με το προσωπικό του κόμικ.

Russo bros' CAPTAIN AMERICA: THE WINTER SOLDIER (2014)

ο Sebastian Stan ως Winter Soldier

 

Στους ρόλους των villains βρίσκονται ο Sebastian Stan (Hot Tub Machine, Gone) ως Bucky Barnes / Winter Soldier που τον είδαμε και στην πρώτη ταινία (ένα από τα φαντάσματα του παρελθόντος;) και κοσμεί βέβαια και τον τίτλο του sequel, ο Frank Grillo (‘Prison Break’, Mother’s Day, The Grey) ως Brock Rumlow ή Crossbones αν θέλετε, και ο εξπέρ των πολεμικών τεχνών Georges St.Pierre (Never Surrender) ως ο Batroc The Leaper. Καλό θα ήταν βέβαια να θυμόμαστε τα πραγματικά ονόματα των χαρακτήρων, γιατί η Marvel έχει την κακή συνήθεια όπως μας έχει δείξει ως τώρα, πέρα από τους πρωταγωνιστές της, να μην κατονομάζει τους υπόλοιπους με τα ψευδώνυμά τους που γνωρίζει όλος ο κόσμος, ίσως για να μην ακουστούν cheesy.

Σαν η ανιψιά της Peggy Carter, θα μας συστηθεί και η Sharon Carter (ή Agent 13), την οποία υποδύεται η Emily Van Camp (Carriers, ‘Revenge’, The Ring Two), ενώ φυσικά επιστρέφουν πολλά μέλη της S.H.I.E.L.D., όπως η Cobie Smulders (‘How I Met Your Mother’, Delivery Man, The Avengers) και ο Maximiliano Hernandez (Thor, The Avengers), αλλά και ο Toby Jones (The Girl, Frost/Nixon, Snow White & The Huntsman) ως Arnim Zola σε ρόλο κλειδί!

Τη μουσική αυτή τη φορά αναλαμβάνει ο μαθητευόμενος του Hans Zimmer, Henry Jackman από τα G.I. Joe: Retaliation και X-Men: First Class. Στη φωτογραφία είναι ο Trent Opaloch (Elysium, District 9), στο μοντάζ ο Jeffrey Ford μετά την πολύ καλή δουλειά του στα Iron Man 3 και The Avengers, ο Peter Wenham (Battle Los Angeles, The Bourne Ultimatum) στα σκηνικά και ο Thomas Valentine (Spider-Man 2, Battle Los Angeles) στην καλλιτεχνική διεύθυνση. Τα οπτικά εφέ επιβλέπουν οι Grzegorz Jonkajtys (Cloud Atlas, Noah, Transformers 2 & 3, Iron Man 2) και Chris Moore (The Avengers, 2012, Battle Los Angeles, The Amazing Spider-Man).

Για τους ενδιαφερόμενους, πριν την παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας – 3 Απριλίου για την Ελλάδα από τη Feelgood – θα κυκλοφορήσει το Captain America: Homecoming, ένα κόμικ για σύνδεση με την ταινία από τον Fred Van Lente, με σχέδια Tom Grummett. Δεν ξέρω πόσο «κατασκοπευτικό» θα γίνει το Winter Soldier, το trailer πάντως σίγουρα φέρνει περισσότερο στο μυαλό καταδιώξεις Dark Knight με γερές δόσεις Mission Impossible και μας άφησε με ανοιχτό το στόμα (προσέξτε και την εναλλαγή της στολής του Captain). Ακολουθεί και το υπέροχο concept art του Ryan Meinerding.

as published @ ireporterworld.com
Advertisements

5 thoughts on “Ο Chris Evans και οι συντελεστές για τη διαφορετικότητα του νέου CAPTAIN AMERICA

  1. Pingback: Ο Michael Douglas είναι… και αυτός ANT-MAN! | Punk's Repository

  2. Pingback: Ο SPIDER-MAN και οι Sinister Six: τι μας επιφυλάσσει η Sony | Punk's Repository

  3. Pingback: Televised μέρος 3: Gotham, Agent Carter, Rosemary’s Baby | Punk's Repository

  4. Pingback: Νέα trailers για CAPTAIN AMERICA: THE WINTER SOLDIER & THE AMAZING SPIDER-MAN 2! | Punk's Repository

  5. Pingback: BATMAN vs SUPERMAN: Jeremy Irons, Jesse Eisenberg και σκέψεις για το σχεδιασμό της DC | Punk's Repository

Share A Thought

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s