Δείτε τα πρώτα 10 λεπτά του RIDDICK πριν το DVD/Blu-ray!

Twohy's RIDDICK (2013)

Κυκλοφορεί στις 14 Ιανουαρίου η unrated directors cut!

Ο Riddick είναι από τους ελάχιστους πραγματικούς αντι-ήρωες της τελευταίας δεκαπενταετίας που ευδοκίμησε, παρά τα όποια εμπόδια, με τη βοήθεια του cult following του, αλλά και την επιμονή του δημιουργού και σκηνοθέτη David Twohy και του σταρ που τον ενσαρκώνει Vin Diesel.

Μετά την πρώτη σκοτεινή ταινία, το Pitch Black, όπου και αναδείχθηκε ο ήρωας, η μετέπειτα απόπειρα για επέκταση της μυθολογίας του universe με τα Χρονικά του Riddick και με κατά πολύ μεγαλύτερο budget έπεσε στο κενό. Ο κόσμος δεν ήταν έτοιμος να δεχθεί μια σκοτεινότερη saga φαντασίας, μακριά από τα ευδιάκριτα ηθικά όρια και της πιο ανάλαφρης ατμόσφαιρας ενός Star Wars ή ενός Lord of the Rings, ενώ ταυτόχρονα το φανατικό του κοινό αποξενώθηκε με τους συμβιβασμούς που έγιναν για να γίνει ενδεχομένως πιο προσιτός ο ήρωας. Ο Twohy παραπονεμένος λέει ότι αν το εγχείρημα είχε πετύχει, τώρα πράγματι θα εξετάζαμε το υποσύμπαν των Necromongers που αναφέρθηκε στη δεύτερη ταινία, σε μια παραγωγή αντίστοιχη αυτών του Peter Jackson.

Πάραυτα οι δημιουργοί πήραν τα μπογαλάκια τους –αγόρασαν τα δικαιώματα από τη Universal- και εμφάνισαν τον περασμένο Σεπτέμβριο (Οκτώβριο στην Ελλάδα) τον Riddick στην ομότιτλη ταινία που κλείνει την τριλογία. Το Riddick προσπάθησε να επιστρέψει στις ρίζες του, προσπάθησε να επαναφέρει τη βία, κρατώντας όμως και τη φαντασία του. Τα πήγε σχετικά καλά, αν αναλογιστεί κανείς το budget των 40 εκ. δολαρίων και έβγαλε γύρω στα 100 εκ. παγκοσμίως.

Ο Riddick έχει μεταπηδήσει επιτυχημένα και σε δύο videogames (Escape From Butcher Bay, Assault on Dark Athena), στο animation μικρού μήκους Dark Fury που συνδέει την πρώτη με τη δεύτερη ταινία, αλλά και στο motion comic Blindsided που ενώνει τη δεύτερη με την τρίτη και συμπεριλαμβάνεται στο επερχόμενο dvd/blu-ray, που θα κυκλοφορήσει στις 14 Ιανουαρίου 2014! Εκεί περιλαμβάνεται μάλιστα και η unrated director’s cut έκδοση του Riddick με 7 περίπου λεπτά παραπάνω.

Μέχρι τότε, όσοι δεν το πετύχατε στο σινεμά, μπορείτε να δείτε τα πρώτα δέκα λεπτά του Riddick παρακάτω, όπως και το επίσημο concept art για την ταινία από τον Vance Kovacs που έχει εργαστεί και στα Thor, 300: Rise of an Empire και Godzilla μεταξύ άλλων, αλλά και τα ευφάνταστα fan made posters που επιλέχθηκαν σαν φιναλίστ από το διαγωνισμό που είχε διοργανώσει η Regal Entertainment!

 

as published @ ireporterworld.com
Advertisements

One thought on “Δείτε τα πρώτα 10 λεπτά του RIDDICK πριν το DVD/Blu-ray!

  1. Pingback: Έτοιμος ο Vin Diesel για τα επόμενα RIDDICK και XXX! | Punk's Repository

Share A Thought

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s