INTERSTELLAR [teaser]

Nolan's INTERSTELLAR (2014)

Ο Christopher Nolan μας ταξιδεύει σε σκουληκότρυπες

Ένα χρόνο από τώρα ο κατά πολλούς πιο αξιόλογος δημιουργός της γενιάς μας θα επιστρέψει με το Interstellar! Ο Christopher Nolan (Inception, The Prestige, Memento), έχοντας αποκολληθεί πια από τα δεσμά του Batman θα έχει την ευκαιρία να στραφεί και πάλι στα ολοδικά του projects. Η γνωστή μελαγχολική φιλοσοφική διάθεση στο πρώτο teaser υπό την αφήγηση του Matthew McConaughey, με θεματική τη συνεχή πάλη του ανθρώπου να κατορθώνει το ακατόρθωτο.

Στα χνάρια της Οδύσσειας του Διαστήματος – όπως λέει κι ο ίδιος, καλώς ή κακώς δε γίνεται να εξερευνάς κινηματογραφικά το διάστημα με υπαρξιακές αναζητήσεις χωρίς να πάει το μυαλό σου στον Kubrick – το Interstellar βασίζεται σε θεωρίες σκουληκότρυπας του αστροφυσικού Kip Thorne, και ακολουθά μία ομάδα εξερευνητών στο διαστρικό τους ταξίδι, που ενδεχομένως να περιλαμβάνει ταξίδι στο χρόνο και παράλληλες διαστάσεις.

Σε συνέντευξή του στην Entertainment Weekly ο σκηνοθέτης σχολιάζει τις επιρροές του.

Νομίζω ότι όποτε κοιτάς για επιστημονική φαντασία στον κινηματογράφο, υπάρχουν θεμέλιοι λίθοι. Το Metropolis, το Blade Runner, το 2001. Όποτε μιλάς για να φύγεις από τον πλανήτη, το 2001 δεν μπορείς να το αποφύγεις. Αλλά υπάρχει μόνο ένα 2001. Οπότε δεν θέλεις να το πλησιάσεις και πολύ. Κοιτάς το μοντάζ στη σκηνή με το κόκκαλο στο 2001, το μεγάλο άλμα στο μέλλον – η αυτοπεποίθηση που χρειάζεται για να το δείξεις αυτό είναι τεράστια. Αν θα μου άρεσε να κάνω τέτοια πράγματα στη δική μου δουλειά; Ναι. Αλλά δεν πιστεύω ότι έχω την αυτοπεποίθηση να το κάνω. Γι’ αυτό το λόγο υπάρχει μόνο ένας Stanley Kubrick. Πραγματικά πιστεύω ότι είναι αμίμητος. Αλλά μπορείς να εμπνευστείς από αυτό. Μπορείς να εμπνευστείς για τη φιλοδοξία του να αποκτήσεις αυτή την αυτοπεποίθηση.

Το σενάριο του Interstellar είχε αναπτύξει ο αδελφός του Christopher, Jonathan, πίσω στο 2006 για λογαριασμό της Paramount και σε σκηνοθεσία Steven Spielberg. Τελικά πέρυσι ο Spielberg αποχώρησε κι επίσημα, στρεφόμενος σε άλλα projects, και ο Christopher άρπαξε την ευκαιρία και ένταξε τις δικές του ιδέες στο προϋπάρχον σενάριο του αδελφού του. Η Warner που φαίνεται να έχει τυφλή εμπιστοσύνη στον Άγγλο σκηνοθέτη διεκδίκησε, μαζί με τη Legendary, μερίδιο στο Interstellar από την αντίπαλη Paramount, και τα κατάφερε, παραχωρώντας όμως αντίστοιχα μερίδιο δικαιωμάτων στην τελευταία για το franchise του Παρασκευή και 13 και για μία ταινία βασισμένη στο South Park, – όχι κι άσχημη συμφωνία. Έτσι το Interstellar συγχρηματοδοτούν οι τρεις εταιρίες, με την Paramount να διατηρεί τα δικαιώματα διανομής στην Αμερική και τη Warner στον υπόλοιπο κόσμο, σε μια παραγωγή της Syncopy του Nolan.

Nolan's INTERSTELLAR (2014)

ο Matthew McConaughey στο Interstellar

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους ο Nolan έβαλε τον Matthew McConaughey (Dallas Buyers Club, Reign of Fire) και την Anne Hathaway (The Devil Wears Prada, Οι Άθλιοι) που ξανασυνεργάζεται μαζί του μετά το The Dark Knight Rises. Το πλούσιο καστ περιλαμβάνει τον Michael Caine, την Jessica Chastain (Zero Dark Thirty), τον Wes Bentley (American Beauty, The Hunger Games), τον Casey Affleck (Out of the Furnace, Gone Baby Gone, The Killer Inside Me), τον Topher Grace (Predators, Spider-Man 3) και ένα μικρό ρολάκι για τον Matt Damon!

Πίσω από τις κάμερες ο Nolan έφερε όλους τους συνεργάτες του από τα Batman – στο μοντάζ τον Lee Smith (Inception, X-Men: First Class, Elysium), στα σκηνικά τον Nathan Crowley (The Prestige, John Carter) και στα οπτικά εφέ τον Paul J.Franklin (Inception, Harry Potter 5 & 6). Ο μόνιμος φωτογράφος του, Wally Pfister, είναι απασχολημένος με τη δική του ταινία, Transcendence, έτσι καθήκοντα τώρα αναλαμβάνει ο Ολλανδός Hoyte van Hoytema (Her, Tinker Tailor Soldier Spy). Για τη μουσική φυσικά δεν τίθεται ζήτημα: Hans Zimmer all the way! Εκτός του Nolan, στην παραγωγή βρίσκεται η Lynda Obst (The Siege, How To Lose A Guy In 10 Days) που είχε το project από το 2006, αλλά και η γυναίκα του Nolan, Emma Thomas (Man of Steel, The Dark Knight, Inception).

Το πολυαναμενόμενο Interstellar ξεκίνησε γυρίσματα τον Αύγουστο στον Καναδά, πριν συνεχίσει στην Ισλανδία με απόλυτη μυστικοπάθεια, και η προγραμματισμένη ημερομηνία εξόδου του είναι στις 7 Νοεμβρίου 2014!

as published @ ireporterworld.com
Advertisements

Share A Thought

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s