Το JEEPERS CREEPERS 3 προχωράει επιτέλους

Salva's JEEPERS CREEPERS (2001)

Ο Creeper κι ο Ray Wise επιστρέφουν

…και πόσες φορές να μην το ‘χουμε ακούσει αυτό τα τελευταία χρόνια; Σχεδόν έπεσα από την καρέκλα μου όταν έμαθα κάποιες πιο επιβεβαιωμένες πληροφορίες που θέλουν αυτή τη φορά το δεύτερο sequel στο cult horror του 2001, Jeepers Creepers, να προχωράει επιτέλους, με τον ίδιο τον Victor Salva να δείχνει συγκρατημένη αισιοδοξία, και μία ημέρα γυρισμάτων να έχει ήδη ολοκληρωθεί ως προετοιμασία για την παραγωγή.

Όπως αντίστοιχα και το τρίτο κεφάλαιο στην δεκαπενταετή ιστορία του Riddick του David Twohy που είδε τα πάνδεινα για να καταφέρει να βγει στις αίθουσες φέτος, έτσι αδίκως και ο Victor Salva, γνωστός κυρίως για τη δημιουργία του εικονικού αυτού villain-πλάσματος, αλλά και για τη σκηνοθεσία στα Rites of Passage, Rosewood Lane και Peaceful Warrior, συναντούσε διαρκώς προβλήματα για να καταφέρει να ξαναφέρει τον Creeper στη μεγάλη οθόνη. Θα ‘λεγε κανείς πως μια ταινία που κατάφερε να φρενάρει τη μόδα των slasher φιλμ τύπου Scream, και να επαναφέρει, σε συνεργασία με τον Coppola, το creature horror είδος στο προσκήνιο πριν δώδεκα χρόνια, θα είχε καλύτερες τύχες. Η MGM μάλιστα, πίσω στο 2007, είχε ενδιαφερθεί να γυρίσει τρίτη και τέταρτη ταινία σε ταυτόχρονη κινηματογράφηση, αλλά είναι άγνωστο αν υπάρχει το ίδιο ενδιαφέρον και τώρα.

Δε γνωρίζουμε ποια σεναριακή ιδέα είναι και αυτή που έχει επιλεγεί ως πιο κατάλληλη, καθώς το επονομαζόμενο Jeepers Creepers 3: The Cathedral πέρασε από διάφορα προσχέδια τα τελευταία χρόνια. Αρχικά είχε ακουστεί ότι θα επρόκειτο για ένα western horror τοποθετημένο στον 19ο αιώνα και την Άγρια Δύση. Το φινάλε της δεύτερης ταινίας ήταν πολύ σαφές ως προς την εκκίνηση του επόμενου «κύκλου» του πλάσματος (να θυμίσουμε ότι ο Creeper ξυπνάει από τη νάρκη του κάθε 23 χρόνια για 23 ημέρες), κάτι που μάλλον η πιο πρόσφατη ιδέα θα ακολουθήσει, με την χαρακτήρα της Gina Philips από την πρώτη ταινία, μητέρα πια (και με ένα γιο 23 ετών λέω εγώ).

Είναι προφανές ότι ο Jonathan Breck θα επιστρέψει ενσαρκώνοντας τον Creeper (μαζί με το θρυλικό φορτηγάκι του ελπίζω) και οι φήμες λένε ότι μαζί του επιστρέφει κι ο cult ηθοποιός Ray Wise (RoboCop, X-Men: First Class, Dead End) που υποδυόταν τον Jack Taggart στη δεύτερη ταινία. Φορτηγάκι BEATNGU, Jeepers Creepers τραγουδάκι, κέρινα ομοιώματα και τα μυαλά στα μπλέντερ!

What’s eating you?

as published @ ireporterworld.com
Advertisements

Share A Thought

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s